İş Bankası'ndan 1 milyon kitap karne hediyesi

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, 9 yıldır yürüttüğü "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyası kapsamında bu yıl çocuklara 1 milyonu aşkın kitap hediye...

Google Haberlere Abone ol
İş Bankası'ndan 1 milyon kitap karne hediyesi

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, 9 yıldır yürüttüğü "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyası kapsamında bu yıl çocuklara 1 milyonu aşkın kitap hediye edecek.

İş Bankası açıklamasına göre, bankanın, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla, 2007-2008 eğitim ve öğretim döneminde başlattığı "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyası bu yıl da devam ediyor.

Kampanya kapsamında yarın karnelerini alacak ilk ve orta öğretim öğrencilerine İş Bankası şubelerinden 1 milyonu aşkın kitap hediye edilecek.

Kitap sevgisi aşılamak, merak duygusu uyandırmak, soran ve sorgulayan bir neslin gelişmesine katkı sağlamak hedefiyle her yıl farklı kitapları çocukların beğenisine sunan Banka, bu yıl Çağlar Sunay'ın hazırladığı "Mars'a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar" kitabını dağıtacak. Söz konusu kitap çocuklara evren, dünya, yaşam, bilim ve teknoloji gibi konularda bilgi sunuyor.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen kampanya kapsamında öğrenciler, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Bahreyn ve Rusya olmak üzere 12 ülkedeki İş Bankası şubelerinden de kitaplarını temin edebilecek.


- Kampanyada dağıtılan kitap sayısı 11 milyonu aştı


İş Bankası, "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyasıyla çocuklara, 2008'de "Alice Harikalar Diyarında", 2009'da "Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler", 2010'da "Yazarlarımızdan Öyküler", 2011'de "Halime Kaptan" ve "Küçük Mavi Gezegen", 2012'de "Sait Faik'ten Çocuklara Hikâyeler", 2013'te "Aziz Nesin'den Çocuklara En Güzel Öyküler", 2014'te "Yazarlarımızdan Öyküler", 2015'te ise "Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk" ve "Depremden Korkmuyorum - Nasıl Korunacağımı Biliyorum" kitaplarını dağıttı.

Bu yıl dağıtılacak "Mars'a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar"la 9 yılda çocuklara dağıtılan kitap sayısı 11 milyonu aşmış olacak.

İhtiyaç sahibi daha çok çocuğa ulaşabilmek için dağıtım kanallarını her yıl genişleten banka, Yatılı Bölge Okulları, Sevgi Evleri, Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevleri ile Çocuk Eğitimevlerindeki çocukların yanı sıra sığınmacı kamplarındaki Türkçe bilen çocuklara da kitap hediye edecek. Hediye kitaplar, görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kütüphanelerine gönderilmek üzere Braille alfabesiyle de basılıyor.

Yorumlar