İranlı komutandan "Irak Devrim Muhafızları" önerisi

İSTANBUL (AA) - İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun eski komutanlarından Tuğgeneral Muhsin Refikdust, İran'ın, Irak hükümetinin talebi doğrultusunda bu ülkede...

Google Haberlere Abone ol
İranlı komutandan "Irak Devrim Muhafızları" önerisi

İSTANBUL (AA) - İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun eski komutanlarından Tuğgeneral Muhsin Refikdust, İran'ın, Irak hükümetinin talebi doğrultusunda bu ülkede " Irak Devrim Muhafızları" kurulmasına yardım edeceğini söyledi.

İran devlet televizyonuna bağlı yayın yapan Genç Gazeteciler Kulübüne (YJC) konuşan eski Devrim Muhafızları komutanlarından Refikdust, "Eğer Irak Devrim Muhafızları oluşturulursa biz bütün kapasitemizle onun oluşturulmasına yardımcı olmaya ve tecrübelerimizi aktarmaya hazırız." dedi.

Refikdust, "Devrim Muhafızları Ordumuz uluslararası arenada oldukça iyi ve başarılı bir model olmuştur ve bölge ülkelerinde de çok uygun bir model olabilir." ifadesini kullandı.

İran'ın en önemli askeri kuvveti sayılan Devrim Muhafızları Ordusu, askeri rolünün yanı sıra ülke ekonomisinde oynadığı baskın rolle de dikkati çekiyor. İran'da dini lidere doğrudan bağlı görev yapan Devrim Muhafızları, ülke genelinde sahip olduğu şirketler ve ekonomideki rolü nedeniyle bazı kesimler tarafından ülkede "ekonomik tekel" oluşturduğu gerekçesiyle eleştiriliyor. Bu konuda da iktidar ve Devrim Muhafızları komutanları arasında zaman zaman tartışma yaşanıyor.

Ülke dışında da çeşitli suikast, sabotaj ve terörist eylemler düzenlemekle suçlanan Devrim Muhafızları Ordusu'na ait şirket ve kişilere ABD tarafından yaptırımlar uygulanıyor.


Yorumlar