İranlı komutandan "devrim ihracı" itirafı

- Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Caferi: "Devrimi İran sınırlarının dışına taşımak Devrim Muhafızları'nın temel görevlerinden biridir"

Google Haberlere Abone ol
İranlı komutandan "devrim ihracı" itirafı

İSTANBUL (AA) - İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, temel görevlerinden birinin "devrimi ülke sınırlarının dışına taşımak" olduğunu belirtti.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, Meşhed kentinde üst düzey komutanların katıldığı bir toplantıda konuşan Caferi, "Devrimi İran sınırlarının dışına taşımak Devrim Muhafızları'nın temel görevlerinden biridir." dedi.

Nükleer anlaşmadan sonra devrime yönelik bazı tehditlerin ortaya çıktığını söyleyen Caferi, Devrim Muhafızları Ordusu'nun görevini devrimi korumak, derinleştirmek ve yaymak şeklinde tanımladı.

Caferi, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllar boyunca içeride ve dışarıda Devrim Muhafızları'nın diğer silahlı kuvvetler gibi sadece silahlı bir topluluk olarak kalması için Muhafızların rolünü azaltmaya yönelik birçok çaba gösterildi. Devrim Muhafızları'nın manası devrime nezaret etmektir. Bu anlayış Devrim Muhafızları'nda yerleşmelidir."

Suudi Arabistan ve bölgedeki bazı ülkelerin İran'a yönelik açık düşmanlık içinde bulunduğunu da ileri süren Caferi, "Suud hanedanı İran'da istikrarsızlık oluşturmak için büyük paralar harcıyor." iddiasında bulundu.

İran ile P5+1 ülkeleri arasında geçen yıl imzalanan nükleer anlaşma, ülkede Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetini destekleyen reformistler için zafer ve başarı olarak değerlendirilirken, Devrim Muhafızları'nın da aralarında bulunduğu muhafazakarlar ise Batı'ya bazı tavizler verildiğini savunarak anlaşmayı "devrim değerlerine tehdit" olarak yorumlamıştı.

Yorumlar