İran'ın Pakistan sınırında çatışma

- Pakistan sınırında silahlı bir grupla İran askerleri arasında çıkan çatışmada 4 sınır muhafızı öldü

Google Haberlere Abone ol
İran'ın Pakistan sınırında çatışma

İSTANBUL (AA) - İran'ın güneydoğusunda Pakistan sınırında yer alan Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Cekigur bölgesinde İran askerleri ile silahlı bir grup arasındaki çatışmada 4 sınır muhafızının hayatını kaybettiği bildirildi.

Çatışmayla ilgili İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'e konuşan Sistan ve Belucistan eyaleti vali yardımcısı Ali Esger Mirşikari, "Sınırın sıfır noktasında terörist bir grupla yaşanan çatışma sonucu sınır muhafızlarından 4 personel bayram günü şehit oldu." dedi.

İranlı yetkilinin saldırıyla ilgili daha fazla bilgi vermediği belirtildi.

Ülkenin güneydoğusunda yer alan Sünni halkın yoğun olarak yaşadığı Sistan ve Belucistan eyaletinde İran güvenlik güçleriyle silahlı gruplar arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. İran'daki "Sünni halkın haklarını koruma" iddiasıyla 2003'ten bu yana bölgede birçok kez sivil ve askeri hedeflere saldırı düzenleyen "Cundullah" (Allah'ın Askerleri) adlı örgütün lideri Abdulmelik Rigi, 2010'da yakalanıp idam edilmişti. Bunun ardından Cundullah örgütü 2012'de ismini "Ceyşu'l Adl" olarak değiştirmişti.

Zaman zaman Pakistan sınırındaki Sistan-Belucistan bölgesinde İranlı güvenlik güçleriyle çatışan örgüt, İranlı sınır muhafızlarını kaçırma girişimlerinde de bulunmuştu. Örgütün, yabancı istihbarat servislerince desteklendiğini ileri süren İran, Pakistan yönetimini de sınır güvenliğini sağlayamamakla suçluyor.

Yorumlar