İran'dan Alman bakana tepki

- İran Meclis Başkanı Laricani ve Dışişleri Bakanı Zarif, Tahran'da bulunan Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gabriel ile görüşmelerini iptal etti

Google Haberlere Abone ol
İran'dan Alman bakana tepki

İSTANBUL (AA) - İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile görüşmelerini iptal ettikleri bildirildi.

İran devlet televizyonu, Gabriel'in Laricani ile başkent Tahran'daki meclis binasında yapılması planlanan görüşmenin, Alman bakanın "İran'ın içişlerine müdahaleci yaklaşımları" nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Öte yandan yarı resmi Tesnim Haber Ajansı da İran Dışişleri Bakanı Zarif'in de Gabriel'le görüşmesini iptal ettiğini bildirdi.

Almanya Ekonomi Bakanı Gabriel'in iki gün sürecek İran ziyareti, gezi öncesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesinin İran'ın İsrail'i tanımasına bağlı olduğuna dair yaptığı açıklamaların gölgesinde başlamıştı.

İran'daki bazı muhafazakar medya organlarının Gabriel'in açıklamasına yönelik eleştirilerinin yanı sıra Yargı Erki Başkanı Sadık Laricani, dün yaptığı açıklamada, Gabriel'in ülkeye davet edilmesine tepki göstermişti.

Alman Ekonomi Bakanı Gabriel, beraberindeki 160 kişilik iş adamı heyetiyle dün Tahran'daki temaslarına başlamıştı.

Yorumlar