İran'da "Partiler Birliği Merkezi" açıldı

- İçişleri Bakan Yardımcısı Mukimi: - "Yaklaşık bir yıldan bu yana faaliyet gösteren Partiler Birliğinin amacı, ülkedeki siyasi partilerin aktif çalışmasını sağlamaktır"

Google Haberlere Abone ol
İran'da "Partiler Birliği Merkezi" açıldı

TAHRAN (AA) - İran'ın başkenti Tahran'da Partiler Birliği Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Başkent Tahran'daki Partiler Birliği Merkezi'nin açılışı, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Hüseyin Mukimi, Partiler Birliği Merkezi üyeleri ve bazı parti temsilcilerinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Açılış toplantısında konuşan Mukimi, "Yaklaşık bir yıldan bu yana faaliyet gösteren Partiler Birliği'nin amacı, ülkedeki siyasi partilerin aktif çalışmasını sağlamaktır." dedi.

İran'da siyasi partilerin genel olarak muhafazakarlar, reformistler, bağımsızlar ve itidal yanlıları olmak üzere 4'e ayrıldığını dile getiren Mukimi, siyasi partilere gerekli desteğin sağlanması için İran Meclisi'nde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ebu Said Kavşağı'ndaki Kaçar dönemine ait tarihi binada açılışı gerçekleşen merkezden 223 siyasi partinin faydalanması bekleniyor.

İran'da ifade ve basın özgürlüğü alanındaki kısıtlamalar, siyasi partilerin demokratik ülkelerdeki gibi yapılanmasına ve geniş çaplı faaliyet göstermesine olanak vermiyor. Seçimlerde adaylar, kendilerini siyasi partiler üzerinden tanımlamak yerine muhafazakar, reformist, bağımsız veya itidal yanlısı şeklinde siyasi yönelişler üzerinden tarif ediyor.

Yorumlar