İran'da işsizlik sorunu

- DMTK'ya bağlı Uyuşturucuyla Mücadele Komitesi Başkanı Ali Haşimi: - "Bazı şehirlerde işsizlik oranı yüzde 70-80'e ulaştı"

Google Haberlere Abone ol
İran'da işsizlik sorunu

TAHRAN (AA) - İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyine (DMTK) bağlı Uyuşturucuyla Mücadele Komitesi Başkanı Ali Haşimi, ülkesindeki bazı şehirlerde işsizlik oranının yüzde 70 ila 80'e ulaştığını söyledi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (İSNA) konuşan Haşimi, ülkedeki bazı şehirlerde işsizlik oranının yüksek olduğuna dikkati çekerek, bu durumun da beraberinde "evlenme ve uyuşturucu" sorununu da getirdiğini belirtti.

Haşimi, "İran'daki evlenme ve işsizlik sorunu, uyuşturucu kullanımını artıran etkenler arasında yer alıyor. Resmi rakamlara göre, 11 milyon 200 bin genç bekar. Bazı şehirlerde işsizlik oranı yüzde 70-80'lere ulaştı." dedi.

İran'da 335 bin kişinin sentetik uyuşturucu kullandığını belirten Haşimi, yaklaşık 13 milyon çalışanın yüzde 21'inin de uyuşturucu kullandığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, haziran ayında Yargı Haftası münasebetiyle düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, 19 ila 34 yaşları arasındaki gençlerden yüzde 30'unun işsiz olduğunu, bu durumun toplumsal bir tehlike olduğunu söylemişti.

Yorumlar