İran'da boşanma artıyor

- İran Nüfus İdaresi Başkanı Dırahşan Niya: - "Geçen yıla göre son dört ayda boşanma oranı yüzde 2,2 arttı"

Google Haberlere Abone ol
İran'da boşanma artıyor

TAHRAN (AA) - İran Nüfus İdaresi Başkanı Hamid Dırahşan Niya, ülkede geçen yıla oranla son dört ayda boşanmaların yüzde 2,2 arttığını ve evlenme oranının ise ayni nispette yüzde 2,2 azaldığını söyledi.

İranlı öğrenciler haber ajansı İSNA'da yer alan haberde Dırahşan Niya, "Geçen yıla göre son dört ayda boşanma oranı yüzde 2,2 arttı. Evlenme ise yüzde 2,2 düştü." dedi.

Yapılan son istatistik verilere göre, erkeklerde boşanma yaşının 35,5, kadınlarda 30,6 olduğunu belirten Dırahşan Niya, dört ayda 55 bin 718 boşanmanın yaşandığını bu oranın geçen yıla göre yüzde 2,2 arttığını ifade etti.

Dırahşan Niya, aynı dönemde 234 bin 982 resmi evliliğin gerçekleştiğini, bu rakamın geçen seneye göre yüzde 2,2 düşük olduğunu açıkladı.

Elborz, Giylan, Horasan Rezevi ve Kermanşah'da boşanmaların en çok meydana geldiği eyaletler olduğunu dile getiren Dırahşan Niya, en az boşanmaların ise Sistan-Beluçistan, Yezd ve Çeharmahal-Bahtiyari eyaletlerinde olduğunu belirtti.

Evliliğin en çok gerçekleştiği eyaletler arasında Erdebil, Kürdistan ve Kuzey Horasan olarak sıralayan Dırahşan Neya, en az evliliğin Tahran, Simnan ve İsfehan'da gerçekleştiğini kaydetti.

İran'da son yıllarda yaşanan boşanmaların artması ve evliliğin azalmasının ülkede yaşanan ekonomik sorunlardan kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Yorumlar