'İran'da halk yoksulluk nedeniyle dinden uzaklaşıyor'

İran'daki DMTK Geçici Başkanı Ayetullah Muvahhidi Kirmani, ülkedeki yoksulluk nedeniyle halkın dinden uzaklaştığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
'İran'da halk yoksulluk nedeniyle dinden uzaklaşıyor'

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Geçici Başkanı Ayetullah Muvahhidi Kirmani, "Halktan bir grubun, şiddetli ekonomik ihtiyaçlarından dolayı dinden uzaklaştıklarını işitiyoruz." dedi.

İran Öğrenci Haber Ajansının (ISNA) haberine göre, Kirmani, başkent Tahran'da katıldığı bir etkinlik sırasında yaptığı konuşmada ülkedeki ekonomik sorunlara değindi.

Kirmani, yoksulluk nedeniyle insanların dinden uzaklaştığını dile getirerek, "Eğer halk muhtaç durumda olursa, yiyecek ekmek bulamaz, çocuklarını okula gönderemezse ve içinde yaşayabileceği bir evi olmazsa Hazreti Ali'nin dediği gibi, 'Neredeyse fakirlik dinden çıkmaya dönüşür.' Şu anda da halktan bir grubun, şiddetli ekonomik ihtiyaçlarından dolayı dinden uzaklaştıklarını işitiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hükümeti, ülkedeki ekonomik sorunları ortadan kaldırma konusunda gerekli adımları atmamakla suçlayan Ayetullah Kirmani, "Bütçenin azlığını bahane ediyorlar. Belki de yeterli bütçe vardır ancak başka yere harcanıyordur." diyerek, ülkedeki yoksulluğa rağmen bazı üst düzey devlet yetkililerinin "astronomik maaşlar" aldığının ortaya çıkmasına da tepki gösterdi.

Yorumlar