Irak'taki yolsuzluk iddiaları

- Irak Meclis Başkanı Cuburi, Başbakan İbadi'nin kendisi ve diğer yetkililer hakkında verdiği yurt dışına çıkış yasağı kararının sadece mahkemenin yetkisinde olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
Irak'taki yolsuzluk iddiaları

BAĞDAT (AA) - Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Başbakan Haydar el İbadi'nin kendisi ve diğer yetkilileri hakkında verdiği yurt dışına çıkış yasağı kararının sadece mahkemenin yetkisinde olduğunu duyurdu.

Cuburi'nin ofisinden yayımlanan yazılı açıklamada, "Irak pasaportu taşıyan vatandaşlara seyahat yasağı getirilmesi sadece mahkemenin yetkisindedir. Eğer savcı tarafından herhangi bir dava açılmışsa o zaman dosya sonuçlanana kadar seyahat yasağı getirilir." ifadesine yer verildi.

Irak anayasasının 15 ve 37'inci maddesine saygı gösterilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'nin yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla isimlerini açıkladığı kişiler hakkında herhangi bir yasal işlemin başlamadığı ifade edildi.

Yolsuzluk iddiaları üzerine dün Irak meclisine çağrılan Savunma Bakanı Ubeydi, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddederek, Meclis Başkanı Cuburi ve bazı milletvekillerinin yolsuzluk yaptığını ileri sürmüştü.

Irak Başbakanı Haydar İbadi de dün meclis toplantısı sırasında yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla isimleri açıklanan hükümet yetkililerine geçici yurt dışı seyahat yasağı getirildiğini belirtmiş ve tüm yolsuzluk iddialarının soruşturulması için talimat vermişti.

Yorumlar