Irak'taki olaylar

- Başkent Bağdat'ın çeşitli noktalarında meydana gelen patlamalarda 7 kişi öldü - Uluslararası koalisyon güçlerinin, El-Enbar ile Musul vilayetlerini hedef alan hava saldırılarında 20 DAEŞ militanı ölü ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Irak'taki olaylar

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ın çeşitli noktalarında meydana gelen bombalı saldırılarda 2'si asker 7 kişinin öldüğü bildirildi.

Irak ordusunda görevli Yüzbaşı Deham el-Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın kuzeyindeki Et-Tarimiyye semtinde askeri devriye aracını hedef alan saldırıda 2 askerin öldüğünü, 4 askerin yaralandığını belirtti.

Başkentin güneyindeki Ed-Dura semtinde de Sünni aşiret milisleri "Haşd el-Aşairi"yi taşıyan bir aracın hedef alındığı bombalı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bilgisini veren Mahmud, kuzeyde yer alan El-Emin, Ebu Gureyb ve El-Müştel bölgelerinde meydana gelen patlamalarda ise 3 sivilin öldüğünü, 14 sivilin yaralandığı kaydetti.

Öte yandan Irak ordusuna bağlı El-Cezire Operasyonları Komutanı Kasım el-Muhammedi, uluslararası koalisyon güçlerinin, El-Enbar vilayetinde terör örgütü DAEŞ mevzilerine hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Muhammedi, Ramadi kentinin Hit ve El-Bağdadi ilçelerinde teröristlere ait hedeflerin vurulduğu bombardımanda 12 DAEŞ militanının ölü ele geçirildiğini ifade etti.

Irak güçlerinin çekilmesiyle 2014'te DAEŞ'in kontrolüne giren Hit ve Bağdadi'nin tamamen temizlenmesi için yakında operasyon başlatılacağına dikkati çeken Muhammedi, bu saldırıların operasyonlar için ön hazırlık niteliğinde olduğunu aktardı.

Bu arada Irak devlet televizyonunun orduya bağlı Savaş Basın Hücresi'ne dayandırdığı haberde, DAEŞ'in en büyük kalesi konumundaki Musul'un kuzeyinde düzenlenen bombardımanda, 8 militanın ölü ele geçirildiği, örgüte ait 16 aracın imha edildiği kaydedildi.

Yorumlar