Irak'taki gelişmeler

BAĞDAT (AA) - Iraklı Şii dini merci Ali es-Sistani'nin ülkedeki reform projesinin akıbetinden üzüntü ve ülkenin içinde bulunduğu durumdan endişe duyduğu...

Google Haberlere Abone ol
Irak'taki gelişmeler

BAĞDAT (AA) - Iraklı Şii dini merci Ali es-Sistani'nin ülkedeki reform projesinin akıbetinden üzüntü ve ülkenin içinde bulunduğu durumdan endişe duyduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, Necef'te Sistani ile görüşmesi sonrası basın toplantısı düzenledi. Kubis, "Dini merci Sistani, Irak'taki gelişmeleri önemle takip ettiğini belirtti, gelişmelerden dolayı endişeli olduğunu ve gerekli görünce müdahalede bulunacağını iletti." dedi.

Sistani'nin Irak'taki reform projesinin akıbetinden de üzüntü duyduğunu ifade eden Kubis, ülkede parçalanma değil birlik ve beraberliği temenni ettiğini dile getirdi.

Sistani'nin ayrıca Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'le mücadelesini desteklediğini, bu güçlerin mücadelesinin Iraklıları birleştirmesi gerektiğini ve sivillerin hiçbir ihlale uğramadan korunmasının önemine değindiğini belirten Kubis, Sistani'nin Irak ve uluslararası toplumdan ülkede yerinden edilenlere destek çağrısında da bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar