Irak'ta yerel seçimlerin ertelenmesi tartışmaları

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanının gelecek yıl yapılması öngörülen yerel seçimlerin ertelenmesi hususunda mutabakata vardığı bildirildi

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta yerel seçimlerin ertelenmesi tartışmaları

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanının gelecek yıl yapılması öngörülen yerel seçimlerin ertelenmesi konusunda mutabakata vardığı belirtildi.

Irak Seçim Komiserliği Yönetim Kurulu Başkanı Vail Vaili, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanının, gelecek yıl yapılması öngörülen yerel seçimlerin ertelenerek, 2018'de gerçekleştirilecek genel seçimlerle birlikte yapılmasında mutabık kaldığını ifade etti.

Irak Yüksek Seçim Komiserliği Başkan Yardımcısı Gatı el-Zobaii de yaptığı yazılı açıklamada, "Yerel seçimlerin ertelenip, 2018'de yapılacak genel seçimlerle birleştirilmesi için Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi yazı aldık." dedi.

Zobaii, bunun üzerine seçim komiserliğinin konuyla ilgili meclise başvuracağını belirterek, "Komiserlik, meclisin çıkaracağı yasalara göre hareket edecek. Seçimlerin ertelenmesi yasa gerektiriyor." ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Selim el-Cuburi de gelecek yıl Nisan'da düzenlenmesi öngörülen yerel seçimlerin ertelenmesiyle ilgili soru üzerine, buna meclisin karar vereceğini söyledi. Cuburi, "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı toplantısında konuyu ele aldık. Genel hava ertelenmesinden yanaydı. Bu, ancak meclisin alacağı kararla gerçekleşebilir. Meclis Hukuk Komitesi konu üzerinde çalışıyor. Meclis, seçimler için uygun zamanı belirleyecek. Şu an için resmen ertelendiğine dair herhangi bir şey söyleyemem." dedi.

Yorumlar