Irak'ta Ramazan Bayramı

- Bağdat'ta bayram namazında camiler doldu

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta Ramazan Bayramı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta Ebu Hanife en-Numan (İmamı Azam) Camisi'nde yüzlerce Müslüman, Ramazan Bayramı namazını kılındı.

İmam Şeyh Ahmet Hasan Taha, okuduğu hutbede, Bağdat'ın merkezi Kerrada'da meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 250 kişiyi anarken, operasyonlar sonucu evini terk eden iç göçmenlerin durumunun iyileştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Cami tamamen dolarken cemaatin bir kısmı sokakta namaz kıldı.

Kerkük'teki Müslümanlar da Nur el-Kebir Camisi'nde bayram namazını kıldı.

Namaz sonrası AA muhabirine konuşan İbrahim Ahmet, "Irak'ın güven, huzur ve selamete kavuşmasını diliyorum. Bağdat'taki Kerrada saldırısı tüm Irak halkını üzmüştür. Bizim de başımıza böyle facia her an gelebilir. Kendimizi güvende hissetmiyoruz." dedi.

Kerküklü Muhammet Kaya, "Bağdat ve memleketin her yerindeki saldırı ve patlamalardan dolayı bayrama buruk giriyoruz. Ramazan ayı boyunca kıldığımız namazlarda olduğu gibi bayram namazında da tek duamız ülkemizin huzura ve güvene kavuşması." diye konuştu.

Erbil'de Celil Hattat Camisi'ne akın eden binlerce Müslüman yer kalmayınca sokaklara taştı. Okunan hutbede Bağdat'taki terör saldırısında yaşamını yitirenler anıldı.

Yorumlar