Irak'ta DAEŞ ile mücadele

- DAEŞ, Salahaddin'e bağlı Şarkat kentinde bazı bölgelere sığınmacıların çıkışını engellemek için patlayıcı yerleştiriyor

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta DAEŞ ile mücadele

SALAHADDİN (AA) - Terör örgütü DAEŞ'in Irak'ın Salahaddin iline bağlı Eş-Şarkat kentindeki sığınmacıların çıkışını engellemek için bölgeye patlayıcı yerleştirdiği bildirildi.

Salahaddin Operasyonlar Birimi komutanlarından Yarbay Muhammed Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün Salahaddin'deki son kalesi olarak bilinen Şarkat'ta onlarca ailenin bölgeden kaçmaya çalıştığını ifade ederek, "DAEŞ, Suriyelilerin bölgeden çıkışını engellemek için stratejik noktalara patlayıcı yerleştiriyor." dedi.

Ömer, yaklaşık bir hafta önce Beyci ile Şarkat kentleri arasındaki Ez-Zeviyye bölgesinden kaçmaya çalışan beş kişinin patlayıcıların infilak etmesi sonucu öldüğünü, daha önce de aynı sebepten 12 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını kaydetti.

Örgütün patlayıcıları Şarkat çevresi ile ordu birliklerinin bulunmadığı yollara yerleştirdiğini dile getiren Ömer, bu durumun onlara hareket özgürlüğü tanıdığını aktardı.

Irak güçleri, başkent Bağdat'a 175 kilometre mesafedeki Salahaddin'in pek çok bölgesini DAEŞ'ten kurtarmış, örgütün elinde sadece Şarkat kalmıştı.

Şarkat'ta, yüzde 70'i Tikrit ve Beyci kentlerinden sığınmacı olarak gelen on binlerce sivilin DAEŞ tarafından abluka altında tutulduğu belirtiliyor.

Yorumlar