Irak'ta aşure etkinlikleri

- Kerbela kentinde Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilmesinin 1377. yılı dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta aşure etkinlikleri

BAĞDAT (AA) - Irak'ın Kerbela kentinde Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilmesinin 1377. yılı dolayısıyla aşure etkinlikleri düzenlendi.

Hz. Hüseyin ile kardeşi Hz. Abbas'ın türbesinin bulunduğu Kerbela kentinde yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen törene, Irak'ın çeşitli kentlerinden, İran'dan ve diğer ülkelerden yüzbinlerce Şii ziyaretçi katıldı.

Irak ordusuna bağlı Orta Fırat Operasyonları Komutanlığında görevli binbaşı Safa Kamil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mersiyelerin ve duaların okunduğu Hz. Hüseyin'i anma etkinliklerinin sona erdiğini söyledi.

Irak ordusuna destek veren Şii milis gücü Haşd eş-Şabi ile güvenlik güçlerinin, bu etkinliklerde yoğun güvenlik tedbirleri aldığına işaret eden Kamil, Kerbela kenti ve çevresinde herhangi bir olayın yaşanmadığını kaydetti.

Öte yandan Irak devlet televizyonunda yer alan haberde, İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Geçitleri Müdürü Sami es-Sudani, Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilmesinin 1377. yılı dolayısıyla Irak'ta düzenlenen aşure etkinliklere katılmak üzere 200 bin yabancı ziyaretçinin ülkeye geldiği bilgisini verdi.

Yorumlar