Irak'ta "30 bin İranlı milis" olduğu iddiası

- Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi Abdullah: "Haşdi Şabi bünyesinde 30 bin İranlının olduğuna dair 2015'ten bu yana elimde bilgi var" "Şii milislerin Musul operasyonunda yer alması demek, İranlı milislerin de operasyonlara katılması anlamına geliyor"

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta "30 bin İranlı milis" olduğu iddiası

ERBİL (AA) - Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Şahevan Abdullah, Şii milis gücü Haşdi Şabi saflarında "30 bin İranlı" olduğunu ileri sürdü.

Aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekili Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Haşdi Şabi bünyesinde 30 bin İranlının olduğuna dair 2015'ten bu yana elimde bilgi var. Söz konusu İranlılar DAEŞ'in 2014'te saldırılarını yoğunlaştırması ve Şii merci Ayetullah Ali Sistani'nin çağrısı üzerine Irak'a geldi." iddiasında bulundu.

Haşdi Şabi'nin Tahran yönetiminin kontrolünde olması için bu İranlı milislerin çok iyi kullanıldığını savunan Abdullah, "İran, Irak'taki vatandaşlarını istediği şekilde kullanıyor. Şii milis güçleri arasındaki kontrolü ve dengeleri bu İranlılar sayesinde sağlıyor." dedi.

Abdullah, İran'ın terör örgütü DAEŞ'e karşı gerçekleştirilen operasyonlara Haşdi Şabi üzerinden katıldığının inkar edilmediğini vurgulayarak, "Şii milislerin Musul operasyonunda yer alması demek, İranlı milislerin de operasyonlara katılması anlamına geliyor." diye konuştu.

Şii milislerin Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasının, büyük felaketler getireceğini de belirten Abdullah ayrıca, "Kent merkezinde sivillerin öldürülmesi ve evlerin yıkılması gibi olaylar yaşanırsa, Şii milisler ve Sünniler arasında bir iç çatışmanın çıkma ihtimali yüksektir." ifadesini kullandı.

Yorumlar