Irak'ın Ankara Büyükelçisi Alawi, Adana Valisi Demirtaş'ı ziyaret etti

ADANA (AA) - Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hisham Ali Akbar İbrahim Al-Alawi, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti. Vali Demirtaş, makamında gerçekleşen...

Google Haberlere Abone ol
Irak'ın Ankara Büyükelçisi Alawi, Adana Valisi Demirtaş'ı ziyaret etti

ADANA (AA) - Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hisham Ali Akbar İbrahim Al-Alawi, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti.

Vali Demirtaş, makamında gerçekleşen ziyarette, Al-Alawi'yi Adana'da görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Büyükelçi Al-Alawi de Gaziantep'ten sonra Adana'yı ziyaret ettiklerini, ziyaretlerinin uzun vadeli ilişkilerin başlangıcı olmasını dilediklerini belirtti.

Irak ve Türkiye arasındaki ilişkinin tarihi geçmişi olduğunu vurgulayan Al-Alawi, şunları söyledi:

"Son zamanlarda iki ülke arasında ilişkilerde biraz soğukluk yaşandı tabii ama biz, bundan sonraki süreçte ilişkileri tekrar pekiştirmek ve kalkındırmak anlamında elimizden geleni yapacağız. Özellikle ticari ve ekonomik alanda iyi iş birliklerine hazırız. Bu bölgede Gaziantep ve Adana gibi şehirler, ikili ilişkileri pekiştirmek adına önemli misyon taşımakta. İnşallah önümüzdeki süreçte bu iller ile Irak'taki iş adamlarını bir konferansta bir araya getirebiliriz. Kasım ayında bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Dileriz ki Gaziantep'te gerçekleşecek bu toplantıya Adana'dan özel sektörden de temsilciler katılır. İkili ilişkileri geliştirmek adına ekonomi, kültür, eğitim ve sosyal alanlarda iş birliği yapabiliriz."

Yorumlar