Irak'ta kabine revizyonu

Irak Meclisi, Başbakan İbadi'nin kabine için sunduğu 5 bakanın görevini onayladı.

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta kabine revizyonu
Irak Meclisi, Başbakan Haydar el-İbadi'nin kabinesindeki istifalar sonucu boşalan 5 yeni bakanın görevini oy çoğunluğuyla onayladı.

AA muhabirine konuşan Ulusal Koalisyon Grubu Milletvekili İbtisam el-Hilali, Başbakan İbadi'nin 6 bakanlık için sunduğu adayların 5'inin meclis tarafından oy çoğunluğuyla kabul edildiğini söyledi.

Hilali açıklamasında, Meclisin oy çoğunluğuyla Ulaştırma Bakanlığı'na Kazım Fincan'ın,Yüksek Öğretim Bakanlığı'na Abdurrezak İsa'nın, Su Kaynakları Bakanlığı'na Hasan Cenabi'nin, Petrol Bakanlığı'na Cebbar Luaybi'nin, İmar ve İskan Bakanlığı için de An Nafi Avsi'nin getirilmesini onayladığını belirterek Ticaret Bakanlığı'na aday gösterilen Yusuf Esedi'nin ise yapılan iki tur oylamada seçilemediği bilgisini verdi.

Başbakan İbadi de mecliste yaptığı kısa konuşmada, söz konusu kabine revizyonunun, sürdürdükleri reformun bir parçası olduğunun altını çizdi.

İbadi, Şii Ulusal Koalisyonuna bağlı Petrol, Yüksek Öğretim, Ulaştırma, İçişleri, İskan ve İmar, Su Kaynakları ve Ticaret Bakanlarının istifasını kabul etmişti.

Yorumlar