Irak, Suriye'de ateşkesten memnun

- Irak, anlaşmayı memnuniyetle karşıladı

Google Haberlere Abone ol
Irak, Suriye'de ateşkesten memnun
BAĞDAT (AA) - Irak'ın, Suriye’de ateşkes konusunda ABD ile Rusya arasında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı bildirildi.
Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin ateşkes anlaşmasını desteklediğini ve "önemli bir adım" olarak değerlendirdiğini söyledi.
Suriye hükümetinin ateşkese bağlı kalacağına ve bunu memnuniyetle karşıladığına işaret eden Cemal, "Suriye topraklarındaki silahlı grupların da" ateşkese bağlı kalmasını umduğunu dile getirdi.
Cemal, Suriye'deki birçok kentin yardım girişine ihtiyaç duyduğunu, ateşkesin Suriye halkının yararına olduğunu kaydetti.
ABD ile Rusya, önceki gün geç saatlerde Suriye'de çatışmaların durdurulması amacıyla ülke genelinde ateşkesin 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlaması konusunda anlaşmaya varmıştı.
Rus ordusuna ait bir savaş uçağının, yönetimin karşıtlarının denetimindeki Salihiyin semtindeki sivil binaları misket bombasıyla vurduğu, bombardımanda 7'si çocuk, 2'si kadın 10 sivilin yaşamını yitirdiği, 18 kişinin de yaralandığını belirtilmişti.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının da dün Halep ve İdlib'de sivil yerleşim alanları ve çarşılara düzenlediği saldırılarda en az 52 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar