Irak Savunma Bakanlığından düşürülen Ubeydi'den açıklama:

- "Sonunda Irak'ı bu duruma düşürenler kazandı. Halk ve ordu beni bağışlasın. Yolsuzluklarla mücadele etmeye çalıştım ancak yolsuzluk yapanları besleyenlerin daha güçlü ve seslerinin daha gür olduğu görünüyor"

Google Haberlere Abone ol
Irak Savunma Bakanlığından düşürülen Ubeydi'den açıklama:

BAĞDAT (AA) - Irak meclisinde yapılan oylama sonucu Savunma Bakanlığı görevinden düşürülen Halid el-Ubeydi, yazılı bir açıklama yayınladı.

Ubeydi, açıklamasında, "Sonunda Irak'ı bu duruma düşürenler kazandı. Halk ve ordu beni bağışlasın. Yolsuzluklarla mücadele etmeye çalıştım ancak yolsuzluk yapanları besleyenlerin daha güçlü ve seslerinin daha gür olduğu görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yolsuzluk yapanlarla mücadele etmeye gayret ettiğini ve Irak ordusunun bir ferdi olarak kalacağını dile getiren Ubeydi, bakanlıktan düşürülmesi oylamasında lehine oy kullananlara teşekkür etti.

Meclise verilen gensorunun oylamasında hazır bulunan 262 milletvekilinden 142'sinin oyuyla Ubeydi, bakanlıktan düşürülmüştü.

Irak meclisinde hükümetten ayrı olarak tek tek bakanlar için de güven oylaması yapılıyor. İç tüzüğe göre 328 sandalyeli mecliste bir bakanın güvenoyu alabilmesi için lehine kullanılan oy sayısının 165'e ulaşması gerekiyor.

Yorumlar