İnşaat-İş'ten Riyad'daki Türk işçilere destek

- Sendikaya üye bir grup, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da pasaportlarına el konulduğu iddia edilen Türk inşaat işçilerine destek amaçlı basın açıklaması yaptı

Google Haberlere Abone ol
İnşaat-İş'ten Riyad'daki Türk işçilere destek

İSTANBUL (AA) – İnşaat İşçileri Sendikası'na (İnşaat-İş) bağlı bir grup, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da pasaportlarına el konulduğunu iddia ettikleri 120 Türk inşaat işçisi için, 4. Levent'teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

Sendika adına açıklama yapan Halil Çelik, dokuz aydır Riyad’da DSG Yapı firmasına bağlı olarak çalışan işçilerin sekiz aydır maaşlarının ödenmediğini, daha uzun süre orada çalışıp 16-17 aydır ücretlerini alamayanların olduğunu savundu.

Çelik, işçilerin maaşlarını alabilmeleri için iş bıraktıklarını fakat bu sefer de gözaltı ve tutuklamalara maruz kaldıklarını öne sürdü.

Şu an haklarını alabilmek için iş bırakan işçilerin pasaportlarına el konulduğunu ifade eden Çelik, yurt dışında rehin tutulan inşaat işçileri için kamuoyunu ve yetkilileri duyarlılığa davet ederek, göçmen işçiler için çalışma vizesi, güvenceli ve sigortalı çalışma koşulları talep etti.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Yorumlar