İngiltere'den UEFA'ya şiddet konusunda destek

- İngiliz hükümeti: "Şiddeti kınıyoruz ve tarafları itidale çağırıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'den UEFA'ya şiddet konusunda destek

LONDRA (AA) - İngiliz hükümeti, Fransa'nın Marsilya kentinde İngiliz ve Rus taraftarlar arasında yaşanan olaylardan derin endişe duyduklarını ve tarafları itidale çağırdıklarını bildirdi.

Hükümet adına yapılan açıklamada, "İngiliz hükümeti, dün akşam Marsilya'da İngiliz taraftarlara rakip takımın taraftarlarının saldırdığına dair haberler de dahil yaşanan şiddetten derin endişe duymaktadır. Şiddeti kınıyoruz ve tüm tarafları itidale çağırıyoruz. Bu olaylar, turnuvanın ruhuna aykırıdır ve azınlığın çıkardığı olaylardır. Fransa'daki taraftarların çoğu, futbolun keyfini çıkarmak istemektedir." ifadeleri kullanıldı.

UEFA'nın, Marsilya'da dün akşam stat içinde yaşanan şiddetle ilgili soruşturma başlatma kararının memnuniyetle karşılandığının belirtildiği açıklamada, "Bu konuda gerekli desteği vereceğiz. Rusya Spor Bakanı'nın soruşturmaya destek açıklamasını da takdirle karşılıyoruz." denildi.

Marsilya’da dün oynanan ve 1-1 sona eren İngiltere-Rusya maçından önce iki takım taraftarları arasında yaşanan şiddet olaylarında 2'si ağır 6 kişi yaralanmıştı.

UEFA, şiddet olaylarının devam etmesi halinde iki ülkenin de turnuvadan ihraç edilebileceği uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar