İngiltere'de yaklaşan AB referandumu

- İngiltere Başbakanı Cameron: - "AB'den ayrılmak Avrupa'daki barışa tehdit oluşturabilir"

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de yaklaşan AB referandumu

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı David Cameron ülkesinin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının "Avrupa'daki barışa tehdit oluşturabileceğini" söyledi.

Cameron yaptığı konuşmada, AB'nin ülkelerin barış ve uzlaşı içerisinde olmasını sağladığını belirterek Birlik'ten ayrılmanın risk almaya değer olmadığını ifade etti. AB'nin "on yıllar boyunca birbirini boğazlayan ülkeleri bir araya getirdiğini" kaydeden Cameron, Avrupa'nın son yıllardaki barış ve istikrar içerisindeki durumunun "garantisinin olmadığını" dile getirdi.

"Kıtamızdaki barış ve istikrarın garantisi var mı? Risk almaya değer mi? Garantisi olduğu öngörüsünde bulunmamak lazım. İngiltere'nin AB'den ayrılması Avrupa'daki barışa tehdit oluşturabilir." diyen Cameron, İngiltere'nin AB'den soyutlanmasının doğru olmayacağını, bunun İngiltere'ye faydasının dokunmayacağını belirtti.

Maliye Bakanı George Osborne da dün yaptığı açıklamada, Hazine Bakanlığının hazırladığı bir raporda ülkenin AB'den ayrılması halinde ev fiyatlarının artmasının öngörüldüğünü söylemişti.

23 Haziran'da yapılacak AB referandumuyla ilgili yapılan son anket, ülkelerinin AB'de kalmasını isteyenlerin yüzde 42 ve ayrılmayı destekleyenlerin yüzde 40 olduğunu ortaya koydu.


Yorumlar