İngiltere'de iktidar partisinin Türk kökenli üyesi, Türk gençlerle buluştu

- Birleşik Krallık'ta geçen yıl yapılan genel seçimde Muhafazakar Parti'den milletvekili adayı olan partinin Türk kökenli üyesi Daniels: - "Birleşik Krallık'taki yaşama ve değerlere entegre olduğum için bugünkü konumumdayım" - "Sesi olmayanların sesi olmak istedim. Sizlerin, seçmenin oyu çok önemli ve gerçekten farklılık yaratabilir" - "Bir sonraki genel seçimde yeniden Muhafazakar Parti'den milletvekilliğine adaylığımı koymak istiyorum" - "Seçilmeme yardım edin ki ben de sizlere yardımcı olabileyim" - "Bundan sonraki hedefim, daha fazla destekleyici olmak. Türkçe konuşan topluma yardımcı olmak, onları desteklemek istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de iktidar partisinin Türk kökenli üyesi, Türk gençlerle buluştu

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık'ta iktidardaki Muhafazakar Parti'nin Türk kökenli aktif üyesi Gönül Daniels, bir sonraki genel seçimde milletvekili adayı olmak istediğini söyleyerek, "Bundan sonraki hedefim, daha fazla destekleyici olmak. Türkçe konuşan topluma yardımcı olmak, onları desteklemek istiyorum." dedi.

Birleşik Krallık'ta geçen yıl yapılan genel seçimde Muhafazakar Parti'den başkent Londra'nın Edmonton bölgesinden milletvekili adayı olan Gönül Daniels, Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Londra ofisinde düzenlenen etkinlikle, Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk gençlerle bir araya geldi. Toplumdaki rol modellerin, toplumun üyelerine örnek ve destek olması amacıyla düzenlenen etkinliğe, özellikle gençler yoğun ilgi gösterildi.

Etkinlikte, özellikle Birleşik Krallık'taki siyaset hayatında nasıl kariyer sahibi olunacağı yönündeki soruları cevaplandıran Daniels, ayrıca gençlere eğitim ve kariyer alanlarıyla ilgili de bazı tavsiyelerde bulundu.

Toplantıda yaptığı konuşmada Daniels, üyesi olduğu partiye daha önceden katılmadığı için pişmanlık duyduğunu söyleyerek, "Her zaman bir Muhafazakar Parti destekçisi oldum, her zaman bu parti için oy verdim ancak parti üyesi olmanın bir farklılık yaratacağını düşünmüyordum." dedi.

"Neden siyaset hayatına katılmak istediniz?" sorusuna Daniels, "Çünkü sesi olmayanların sesi olmak istedim. Milletvekilleri sizler tarafından seçiliyor, bu siyasiler de sizler için önemli kararlar veriyor. Sizlerin, seçmenin oyu çok önemli ve gerçekten farklılık yaratabilir." karşılığını verdi.

Siyaset alanında kariyer hedefi bulunanlara seslenen Daniels, genç katılımcılara, sadece Muhafazakar Parti'ye değil, herhangi bir siyasi partiye üye olmaları tavsiyesinde bulunarak, şöyle konuştu:

"Çünkü görüşünüz önemli. Eğer bir partinin üyesi olursanız, o zaman bu parti için önemli olan konularda söz sahibi olabiliyorsunuz. Eğer gelecekte siyaset hayatına katılmayı arzuluyorsanız, o zaman siyasi bir partiye katılın, üyesi olun. Eğer siyasette kariyer sahibi olmak istiyorsanız o zaman kariyer basamağına çıkmak için en az 10 yıl öncesinden çalışmaya başlamanız gerekiyor. Kapı kapı dolaşıp, kampanya yürütmeniz gerekli. Ayak işleri yapıyorsunuz, bağış toplanan etkinlikler düzenliyorsunuz. Yani siz partinizi destekliyorsunuz, buna geri dönüş olarak partiniz de sizi destekliyor. Oynaması uzun bir oyun. Birleşik Krallık'taki yaşama ve değerlere entegre olduğum için bugünkü konumumdayım. Bu, Türk-Kıbrıs kültürümü bıraktığım anlamına gelmiyor. Çünkü bizler bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede yaşıyorsanız, iş bulabilmek için İngilizce, tüm diğer dillerden çok daha önemli. Fransa'da yaşasaydık Fransızca, Türkiye'de yaşasak Türkçe konuşurduk."

- "Türkçe konuşan topluma yardımcı olmak, onları desteklemek istiyorum"

Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyinde aktif olarak çalışmalarda bulunan Daniels, bu çerçevede özellikle bölgedeki ilköğretim okulların sayısının artırılması yönünde kampanya yürüttüğünü belirterek, "Yürüttüğüm okul kampanyasıyla bir farklılık yarattım. Bundan dolayı da çok memnunum. Bir şey başardığıma inanıyorum." dedi.

2020 yılında yapılması beklenen genel seçimlerde yeniden Muhafazakar Parti'den ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgeden milletvekilliğine adaylığını koymak istediğini dile getiren Daniels, "Seçilmeme yardım edin ki ben de sizlere yardımcı olabileyim. Geçen yıl yapılan seçimde bir grup olarak hareket edemediğimizi düşünüyorum. Halk belki de kendi görüşlerinizi temsil etmediğimi düşündü. Bundan sonraki hedefim, daha fazla destekleyici olmak. Türkçe konuşan topluma yardımcı olmak, onları desteklemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bir sonraki seçimde İngiltere Parlamentosu'nda koltuk kazanması halinde ise Türkçe konuşan toplumun özellikle eğitim alanında karşı karşıya kaldığı sorunlarına değineceğini aktaran Daniels, "Eğitim çok önemli. Eğitim sisteminde çalışmalarda bulunacağım. Mevcut halde üniversite harçları çok yüksek ve bu durumun, gençlerin üniversiteye gitmesine engel oluşturmasını istemiyorum." dedi.

İngiltere'de 2010 yılındaki genel seçimle kurulan koalisyon hükümetinin 5 yıl boyunca büyük ortaklığını yapan Muhafazakar Parti, ülke ekonomisini iyileştirmek eğitim başta olmak üzere birçok alanda kesintilere gitmişti. Muhafazakar Partili koalisyon hükümeti, göreve gelmesinin ardından kısa bir süre sonra üniversitelerde yıllık eğitim harcını 3 binden 9 bin sterline (yaklaşık 40 bin TL) yükseltmişti.

Muhafazakar Parti, geçen yıl mayıs ayında yapılan genel seçimle tek başına iktidar olmuştu. Muhafazakar Parti hükümetinin öğrenim kredisindeki kesinti politikası ve yüksek eğitim harçları ülkedeki birçok kesim tarafından eleştiriliyor ve zaman zaman protesto ediliyor.

Yorumlar