İngiliz hükümetinden BBC için yeni düzenlemeler

- BBC'yi denetleyen kurum değiştirilecek ve televizyon ruhsat ücreti artırılacak

Google Haberlere Abone ol
İngiliz hükümetinden BBC için yeni düzenlemeler

LONDRA (AA) - İngiliz hükümeti, yayın kurumu BBC'yi denetleyecek kurumun değiştirileceğini ve ülkede televizyonu bulunan her hanenin ödediği televizyon ruhsat ücretinin artırılacağını duyurdu.

Açıklanan yeni plana göre, BBC 90 yıllık tarihinde ilk kez dışardan bir kuruluş tarafından denetlenecek. İngiltere Kültür Bakanı John Whittingdale, İngiliz Parlamentosunda yaptığı konuşmada, BBC'nin artık ülkede diğer kanalları da kontrol eden, hükümet onaylı "Ofcom" kuruluşu tarafından dışarıdan denetleneceğini açıkladı. BBC'deki mevcut denetleme sisteminin "etkisiz ve karışık" olduğunu kaydeden Whittingdale, "reformun gerekli ve önemli olduğunu" söyledi.

Whittingdale, bu çerçevede 2007 yılından bu yana kurumu denetleyen "BBC Trust"ın kaldırılacağını da belirtti. BBC'nin yönetim kurulu olan BBC Trust, BBC yönetiminden bağımsız çalışıyordu.

Kültür Bakanı ayrıca Birleşik Krallık'ta televizyon sahibi her hanenin ödediği yıllık 145,5 sterlinin, 2021-2022 yıllarına kadar enflasyonla paralel artacağını ifade etti. BBC'nin bütçesini, ödenen televizyon ruhsatları oluşturuyor. Yeni düzenlemeler çerçevesinde BBC'de yılda 450 bin sterlinden fazla maaş alan çalışanların listesinin de açıklanması bekleniyor.

BBC'den hükümetin planına olumlu yanıt geldi. BBC Genel Müdürü Tony Hall, "Hazırlanan planın, bilgilendirmek, eğitmek ve eğlendirmek amaçlarını teyit ettiğini ve daha güçlü ve yaratıcı bir BBC'nin ortaya çıkmasını sağlayacağını" söyledi.


Yorumlar