Infiniti, Paris Otomobil Fuarı’nda

İSTANBUL (AA) - Infiniti, Paris Otomobil Fuarı’nda yeni VC-Turbo motorunu ve QX Sport Inspiration konseptini tanıtacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre...

Google Haberlere Abone ol
Infiniti, Paris Otomobil Fuarı’nda

İSTANBUL (AA) - Infiniti, Paris Otomobil Fuarı’nda yeni VC-Turbo motorunu ve QX Sport Inspiration konseptini tanıtacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Infiniti, Paris Otomobil Fuarı’nda 20 yıldan uzun süren geliştirme çalışmaları sonucunda ortaya çıkardığı, dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip ve en gelişmiş içten yanmalı 4 silindirli turbo beslemeli motoru VC-Turbo’yu ve tasarımıyla markanın yakın gelecekte seri üretime aktaracağı SUV’sinden ipuçları taşıyan QX Sport Inspiration konseptini sunuyor.

20 yıldan uzun süren geliştirme çalışmaları sonucunda, Infiniti’nin 4 silindirli 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli VC-Turbo motoru, içten yanmalı güç aktarım mekanizması teknolojisinde büyük bir yenilik ortaya koyuyor.

Sabit bir kompresyon (Sıkıştırma) oranıyla sınırlı kalmak zorunda olunmayan bu motor teknolojisi sayesinde, kompresyon oranı 8:1 (yüksek performans için) ve 14:1 (yüksek verimlilik için) arasında değişiklik gösteriyor.

VC-Turbo teknolojisi, belirgin şekilde azaltılmış yakıt tüketimi, emisyonlar, ses ve titreşim seviyeleri gibi özellikleri de içeren birçok fayda sunmakla birlikte, karşılaştırılabilir geleneksel motorlardan daha kompakt ve hafif yapısıyla dikkat çekiyor.

Infiniti’nin ilk olarak Nisan 2016’da Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıttığı QX Sport Inspiration, Paris Otomobil Fuarına özel, geliştirilmiş bir versiyonuyla tanıtılıyor. Infiniti’nin gelecek nesil, seçkin orta boy SUV sınıfı araçlarıyla ilgili vizyonunu ortaya koyan QX Sport Inspiration, havada asılı duran A sütunları, “yeni ay kesimli” C sütunu, “insan bakışlı” farları ve yan aynaların yerine kullanılan kameralar gibi detaylarıyla ilgi çekiyor.

Infiniti’nin basın toplantısı 29 Eylül Perşembe günü, salon 5.2, B Kanadı, 509 numaralı stantta saat 12.30’da gerçekleştirilecek.

Yorumlar