İMKANDER'den bayramlaşma etkinliği

- Etkinliğe, Türkiye'de yaşayan başta Suriyeli, Çeçenistanlı ve Doğu Türkistanlı olmak üzere çeşitli ülkelerden gelenler katıldı - İMKANDER Genel Başkanı Özer: "Bilmelisiniz ki sizler bizim sırtımızda birer yük değilsiniz"

Google Haberlere Abone ol
İMKANDER'den bayramlaşma etkinliği

İSTANBUL (AA) - İnsani Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), bayramlaşma etkinliği kapsamında kendi ülkelerindeki işgaller ve iç savaşlar nedeniyle Türkiye'ye gelenleri bir sofrada buluşturdu.

İMKANDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, başta Türkiye'de yaşayan Suriyeli, Çeçenistanlı ve Doğu Türkistanlı olmak üzere çeşitli ülkelerden gelenler, programda bayramlaşma imkanı buldu

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin daima mazlum milletlere kucak açan bir ülke olduğunu belirtti.

Farklı ülkelerden Türkiye'ye gelenlerin ilk defa bir sofrada buluştuğunu ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Burada, bu sofrada dünyanın farklı yerlerinden ülkemize gelmiş olan kardeşlerimiz bulunuyor. Bilmelisiniz ki sizler bizim sırtımızda birer yük değilsiniz. Bizler sizi yeni bir medeniyeti kuracağımız, hep birlikte inşa edeceğimiz kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Türkiye'de uzun yıllardır mülteci olarak bulunan Kafkasyalı ve Doğu Türkistanlı mülteciler, Suriyeli ve Iraklı kardeşleriyle ilk defa bu sofrada buluştu."

Çeçenistanlı Musa Abdullaev ise Suriye ve Iraklı kardeşleriyle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Ümmet olmanın şuurunu burada çok güzel bir şekilde yaşıyoruz. Bizler ne yazık ki, kendi topraklarımızdan ayrılmak zorunda kalmış olan insanlarız. Birbirimizin acısını ve kederini aynı şekilde en iyi bizler anlayabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Bayramlaşma etkinliğinde, çocuklar için Karagöz-Hacivat ile Nasrettin Hoca karakterlerinin canlandırıldığı oyunlar da sergilendi.

Yorumlar