İlk ders "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" videosu ile başladı

- Edirne Valisi Özdemir: - ''Bizim çocuklarımız ve torunlarımız da bu vatana ve bayrağa sahip çıkacaktır. Bu bizim ruhumuzda ve genlerimizde var. Damarlarımızda vatan ve bayrak sevgisi dolaşıyor''

Google Haberlere Abone ol
İlk ders "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" videosu ile başladı

EDİRNE (AA) - Edirne'de 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dersi, öğrencilere yönelik hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" videosunun gösterimiyle başladı.

Kentte Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen, darbe girişimin yaşandığı geceyi anlatan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının da bulunduğu video izletildi.

Öğrencilerle birlikte videoyu izleyen Edirne Valisi Günay Özdemir, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da ciddi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Özdemir, ''Yanlış yolda olan, yanlış eğitim alan birçok kişi ülkemizde hainliğe kalkıştılar. Bu hainlik karşısında vatanını, milletini seven Türk gençliği durdu. Sizler ve bizler bugün burada duruyorsak, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Sizler de bundan sonra da yine Çanakkale'de, Dumlupınar ve 15 Temmuz'da olduğu gibi, ülkemiz sıkıntıya düştüğünde harekete geçecek, bu bayrak ve vatan için mücadele edeceksiniz. Bizim çocuklarımız ve torunlarımız da bu vatana ve bayrağa sahip çıkacaktır. Bu bizim ruhumuzda ve genlerimizde var. Damarlarımızda vatan ve bayrak sevgisi dolaşıyor.'' diye konuştu.

Vali Özdemir, öğrencilerden 15 Temmuz'da yaşananları unutmamalarını isteyerek darbe girişimin yaşandığı geceyi ve şehitleri anlatan kitapçık dağıttı.

Yorumlar