İLESAM'dan "beyin, fikir, hafıza" konulu panel

- İBB Kültür Daire Başkanlığı iş birliğiyle, "Beyin Nasıl Çalışır? Fikir Nasıl Oluşur? Hafıza Nasıl Güçlenir?" başlıklı panel düzenlendi - Prof. Dr. Aydın: - "Beynin hafızası sonsuzdur. Beyin ne kadar çok bilgi alırsa, ne kadar çok okursa o kadar aç olduğunu hisseder çünkü hücrelerimiz öyle yaratılmış"

Google Haberlere Abone ol
İLESAM'dan "beyin, fikir, hafıza" konulu panel

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından, "Beyin Nasıl Çalışır? Fikir Nasıl Oluşur? Hafıza Nasıl Güçlenir?" başlıklı panel düzenlendi.

Bakırköy'deki İBB Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele lise öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katılırken, programın moderatörlüğünü İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer Vayni yaptı.

Panelde konuşan beyin cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, bilim ve ilmin farklı olduğunu, bilim insanının dini, milliyeti, vatanı, bayrağı, mezhebi, imanı, kitabı olamayacağını, bilimin insanlığın ortak malı olduğunu söyledi.

Aydın, aklın ve hayalin olmadığı yerde bilimin olmayacağını, hayal etmenin bilimsel çalışmaları ve araştırmaları geliştirdiğini ifade etti.

"İnsanlar beyninin yüzde 2'sini kullanıyor" tezinin artık kabul görmediğini kaydeden Aydın, şunları aktardı:

"Beynin hafızası sonsuzdur. Beyin ne kadar çok bilgi alırsa, ne kadar çok okursa o kadar aç olduğunu hisseder çünkü hücrelerimiz öyle yaratılmış. Allah insanlara yarın, 'niye namaz kılmadınız, niye hacca gitmediniz, niye oruç tutmadınız, niye zekat vermediniz?' sorusunu elbette soracak ama en büyük imtihan 'beyninizi niye kullanmadınız?' en büyük ve cevaplanması en güç sorudur, bunu unutmayın. Size önerim, mutlaka okuyun. Anne karnındaki çocuk eğitime başlar, bakmayın işte '5 yaşında mı yollayalım, 4 yaşında mı yollayalım?' deniyor, uyduruk bunlar. Anne karnına düştüğü andan itibaren çocuğun eğitimi başlar."

Prof. Dr. Aydın, Müslümanların bilim alanında bin yıldır uyuduğunu dile getirerek, "Sizleri laboratuvarlara davet ediyorum, Allah size yarın soracak, 'neden beyninizi kullanmadınız, neden laboratuvarlara girmediniz?' Allah'ın rızası laboratuvarlardadır." diye konuştu.

Panelde, kişisel gelişim uzmanı Hikmet Can Değirmenci, hafıza teknikleri uzmanı İzzet Yıldırım ve müzisyen Döndü Güney Sevindik de birer sunum yaptı.

Yorumlar