İl Jandarma Komutanı planı tersine çevirdi

- Ankara İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Korkmaz, kendisini makamında otomatik silahlar ile rehin alan FETÖ mensubu subayların elinden sabaha karşı kurtulmayı başardı - Albay Korkmaz, kendisini kurtarmaya gelen destek kuvvetler ile işbirliği içinde planı tersine çevirerek yaklaşık 200 askeri gözaltına aldı

Google Haberlere Abone ol
İl Jandarma Komutanı planı tersine çevirdi

ANKARA (AA) - CANKUT TAŞDAN - Ankara İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Korkmaz, kendisini makamında otomatik silahlarla rehin alan FETÖ mensubu darbeci subayların elinden sabaha karşı kurtulmayı başardı. Albay Korkmaz, kendisini kurtarmaya gelen destek kuvvetler ile birlikte darbe girişiminde bulunan yaklaşık 200 yüz askeri gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensubu subaylar uygulamaya çalıştıkları plan kapsamında İl Jandarma Komutanlığını da ele geçirmek istedi.

- Tatbikat olduğunu söylediler

Akşam saatlerinde alay nizamiyesinden makamına girişi yapan İl Jandarma Komutanı Albay Korkmaz, makamına uzun namlulu otomatik silahlar ile baskın yapan subaylara karşı koydu. Kısa süreli arbededen sonra aralarında genç teğmenlerin bulunduğu subaylara, yaptıklarının çok büyük bir hata olduğunu bunun hesabını veremeyeceklerini söyleyen Korkmaz, kendisini rehin alanlar arasındaki teğmenlerin “Komutanım bu bir tatbikat” cevabıyla karşılaştı.

Teğmenleri gece 01.00 sularında, bunun bir tatbikat olmadığına ikna etmeyi başaran Albay Korkmaz'a, rehin alındığı andan itibaren yanında bulunan korumaları “Komutanım biz sizinle ölmeye hazırız.” diyerek destek verdi. Albay Korkmaz, 04.00 sıralarında darbecilerin elinden kurtulmayı başardı.

İl Jandarma Komutanı Korkmaz ve beraberindekilerin, gelen takviye kuvvetler ile harekete geçerek yaklaşık 200 darbeci askeri gözaltına almayı başardığı öğrenildi.

Yorumlar