ikizlerin protez bacak sevinci

Suriye’de rejim güçlerinin attığı bombardımanda ikiz kardeşler birer bacağını kaybetti. Suriyeli ikizlerin kopan bacaklarının yerine Adıyaman’da protez takıldı.Beşşar Esad’a bağlı rejim güçlerine ait uçakların bombalarına hedef...

Google Haberlere Abone ol
ikizlerin protez bacak sevinci

Suriye’de rejim güçlerinin attığı bombardımanda ikiz kardeşler birer bacağını kaybetti. Suriyeli ikizlerin kopan bacaklarının yerine Adıyaman’da protez takıldı.

Beşşar Esad’a bağlı rejim güçlerine ait uçakların bombalarına hedef olan Suriyeli ikiz kardeşlerin yüzü Türkiye’de güldü. 2013 yılında Suriye’nin İdlip Kentinde ki evlerinde bombaların hedefi olan 17 yaşındaki Hasan Duyubi ve Abdulhadi Duyubi kardeşlerin bacakları koptu. Hasan Duyubi’nin sol ayağı bileğinden, Abdulhadi Duyubi’nin ise sağ ayağı diz kısmından koptu.

Türkiye’ye sığınan aile Adıyaman’da ki çadır kente yerleştirildi. Dört yıl boyunca ikiz kardeş bacakları olmadan koltuk değnekleri ile hayata tutunmaya çalıştı. Bacakları kopan ikiz kardeşler utandıkları için çadır kentte ki çadırlarından çıkmazken, okula gitmedi.

Dört yıl koltuk değnekleri ile yaşamlarını sürdüren ikiz kardeşlerin yüzü AFAD Müdürlüğünün öncülüğünde, Adıyaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının desteği ile güldü. Hasan Duyubi ve Abdulhadi Duyubi’ye protez bacak takıldı. Hazırlanan protez bacaklar ikiz kardeşlere takıldı. İkiz kardeşler protez bacakları ile çadırlar arasında gezinerek, yeniden yürüyebilmenin tadını çıkardı. Anne Meryem Semu Duyubi ile Baba Muhammed Duyubi başta olmak üzere tüm aile fertleri ikiz kardeşin protez bacaklara kavuşmasının sevincini yaşadı. Protez bacaklara kavuşan Suriyeli ikiz kardeşler ara verdikleri eğitimlerini yeniden almaya başladı.

Anne Meryem Semu Duyubi, çocuklarına protez bacak takılmasının sevincini yaşadığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devletine teşekkür etti.

Baba Muhammed Duyubi, çocuklarının protez bacak takılmadan önce utandığı için çadırdan çıkmadıklarını belirterek, protez bacak takıldıktan sonra eğitimlerine kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi.

Muhammed Duyubi, “Türkiye Cumhuriyetine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere her kese teşekkür ediyorum. Teşekkürlerimi ne kadar dile getirirsem getireyim bu azdır” dedi.

Abdulhadi Duyubi, protez bacaklar takıldıktan sonra okula gelmeye başladığını ve mutlu olduğunu dile getirerek, “Protez ayak takılmadan önce çadırdan dışarı çıkmıyordum. Ancak şimdi hem okula geliyorum, hem camiye gidiyorum. Çok sevinçli ve mutluyum” dedi.

Hasan Duyubi ise, “Ayaklarım olmadığı için çok üzülüyordum. Ayaklarımı kaybettikten sonra dünya ile bağımı kestim. Protez ayak takıldıktan sonra sanki dünyaya yeniden geldim. Şimdi çadırlar arasında dolaşabiliyorum. Arkadaşlarımla bir araya gelebiliyorum” diye konuştu.

Yorumlar