"İkinci İsrail'i kurmadaki asıl güç, Barzani değil PKK'dır"

- Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: - "ABD'nin esas bölücü, sözüm ona Kürdistan, gerçekte ikinci İsrail devletini kurmadaki asıl gücü, Barzani değil PKK'dır. Bunun gerekçesi de PKK'nın bütün bölgelerde var olmasıdır" - "ABD tarafından maaşa bağlanan ve beslenen bu 65 bin terörist de Türkiye ve Suriye'ye karşı kullanılıyor. PKK silah atmak istese Amerika buna izin vermez. Silah attırmayacağını bu 21 sayfalık bütçeden anlıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"İkinci İsrail'i kurmadaki asıl güç, Barzani değil PKK'dır"

İSTANBUL (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "ABD'nin esas bölücü, sözüm ona Kürdistan, gerçekte ikinci İsrail devletini kurmadaki asıl gücü, Barzani değil PKK'dır. Bunun gerekçesi de PKK'nın bütün bölgelerde var olmasıdır." dedi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda, ABD'nin PKK/PYD/YPG'li teröristlere maaş ödediğini söyledi.

ABD'nin bu gruplarda yer alan teröristlerin sayısını 10 binden 65 bine çıkarmayı hedeflediğini aktaran Perinçek, ödenecek maaşların ve verilecek silahların bütçe raporlarında yer aldığını belirtti.

Perinçek, söz konusu 65 bin teröristin bir bölümünün Türkiye ve Suriye'ye karşı kullanıldığını, bir kısmının da iç güvenlik adı altında görevlendirildiğini kaydetti.

DEAŞ'la mücadelenin bahane olduğunu dile getiren Perinçek, şunları söyledi:

"Hedefte Suriye ve Türkiye var. Bu terör güçleri bize karşı savaştırılıyor. Bunu da bütün dünya görüyor. Raporda kurtarılan bölgelerin korunması için burada bu terör örgütlerine bir gönderme var. Suriye'nin elinden alınan bölgelerdeki bu gücün korunmasında ABD'nin parasal desteğinin şart olduğunu belirtiliyor. ABD, PKK/PYD'ye desteğini arttırırken Barzani'ye olan para desteğini kesiyor. Daha önce peşmergeye ayrılan kaynaklar belirtilirken bu bütçede pay ayrılmadığını görüyoruz. 2018'de sunulan talepte 365 milyon dolar maaş ve destek öngörülüyordu. Raporda bu kalem kaldırılmış. Eski raporlarla karşılaştırdık. Bu da çok önemli."

Perinçek, Vatan Partisi olarak her dönem bu konuya dikkati çektiklerini belirterek, "ABD'nin esas bölücü, sözüm ona Kürdistan, gerçekte ikinci İsrail devletini kurmadaki asıl gücü, Barzani değil PKK'dır. Bunun gerekçesi de PKK'nın bütün bölgelerde var olmasıdır. Barzani sadece Irak'ın kuzeyinde varken PKK'nın hem Irak, Suriye ve Türkiye'de bulunması bu örgütün ABD'nin esas oğlanıdır. Artık peşmergeye olan destek kaldırılıyor. Buna karşın PKK'ya ödenen maaşlar ve tahsisat yükseltiliyor." ifadelerin kullandı.

Geçen ay yayımlanan raporda ABD'nin PKK/PYD/YPG'ye verdiği desteği arttıracağı yönünde bilgiler yer aldığını ifade eden Perinçek, "ABD, parasal ve silah desteğini arttıracak. Rakamlar bu yöndedir. 10 bin teröriste maaş verilirken onu 65 bine çıkaracak bir bütçe yapılmıştır. ABD tarafından maaşa bağlanan ve beslenen bu 65 bin terörist de Türkiye ve Suriye'ye karşı kullanılıyor. PKK silah atmak istese Amerika buna izin vermez. Silah attırmayacağını bu 21 sayfalık bütçeden anlıyoruz. Bu bir makale değil, yorum veya dedikodu değil. ABD'nin resmi bütçesi." dedi.

Perinçek, ABD'nin teröristlere yardım yaptığını tüm dünyaya ilan ettiğini anlatarak, bu paraları alanları eleştirdi.

Alınan bu maaşlarla kardeşin kardeşe silah sıktığını kaydeden Perinçek, "Buradan ABD'nin güdümünde yer alan kandırılanlara sesleniyorum. Elinizdeki ABD silahlarını yere atın. Cebinizdeki beyaz mendilleri çıkartın ve teslim olun. Kardeşlerinize kurşun sıkmayın. Zaten akıbetiniz de bellidir. Orada imha olacaksınız. Türk ordusuna ve Türk polisine teslim olun." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar