İki kişinin gölette boğulması

- Uzunköprü'de, buzdolabından bozma kayıkla Beykonak göletinde çıktığı gezintide boğulan 11 yaşındaki Soykan Duyar'ın o gün babasıyla olay bölgesine pikniğe gittiği ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
İki kişinin gölette boğulması

EDİRNE (AA) - Uzunköprü ilçesinde buzdolabından bozma kayıkla Beykonak göletinde gezintiye çıktıktan sonra Mehmet Özer'le birlikte boğulan 11 yaşındaki Soykan Duyar'ın o gün olay bölgesine babasıyla piknik yapmaya gittiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Soykan Duyar (11) ve babası Engin Duyar dün piknik yapmak üzere gölet kenarına geldi.

Bir süre sonra Mehmet Özer'in (41) iki yanına mazot varili yerleştirilen buzdolabından bozma kayıkla gezintiye çıkacağını öğrenen Soykan, babasından izin aldı, gezintiye katıldı.

Gezinirken Özer rahatsızlanarak gölete düştü, ardından panikleyen Soykan da gölete atladı. Baba Engin Duyar, çabaları duyarsız kalınca durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri de bölgeye AFAD ve sağlık ekiplerini çağırdı. Bölgeye gelen ekipler gece saatlerinde çalışma yapamadıkları için arama çalışmaları sabah saatlerine kaldı.

Sabah vakti çalışmalara başlayan AFAD ekipleri Özer ve Duyar'ın cesedini bularak sudan çıkardı. İki kişinin cansız bedeni cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Uzunköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Köy Muhtarı Galip Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buzdolabından bozma kayığın iki insanın yaşamının sonunu getirdiğini söyledi.

Kılıç, gece arama yapamadıkları için aramanın sabaha kaldığını ifade ederek "40 - 50 metre açıldıktan sonra önce Mehmet Bey düşüyor, ardından da çocuk korkudan düşüyor, ikisi birden boğuluyorlar. Dün akşam 7 gibi olmuş bize 9-10 gibi haber verdiler. Ama gece olunca arayamadık. Sabah yapılan aramada her ikisinin de cansız bedenlerine ulaştık, üzgünüz." dedi.

Yorumlar