IKBY'de kasım seçimleri öncesi yeni ittifak listesi

- KYB 2'nci Genel Sekreteri Salih, IKBY'deki 1 Kasım Milletvekili ve Başkanlık seçimleri için "Eşitlik ve Demokrasi Koalisyonu" adında yeni seçim listesi oluşturdu

Google Haberlere Abone ol
IKBY'de kasım seçimleri öncesi yeni ittifak listesi

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 1 Kasım Milletvekili ve Başkanlık seçimleri için "Eşitlik ve Demokrasi Koalisyonu" adında yeni bir seçim listesi oluşturuldu.

Eşitlik ve Demokrasi Koalisyonu adına IKBY Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu'na başvuru yapan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) 2'nci Genel Sekreteri Berhem Salih'in hukuk danışmanı Kerim Bahri, gazetecilere yaptığı açıklamada, koalisyona Salih'in başkanlık yapacağını ifade etti.

Bir dönem IKBY Başbakanlık görevini de yürüten Salih'in KYB'den istifa edip etmediğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

- Berhem Salih kimdir?

Irak'ın Süleymaniye kentinde 1960 yılında doğan Salih, Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani tarafından kurulan Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne 1976 yılında katıldı. Baas Rejimi'nin baskılarından dolayı 1980'li yıllarda İngiltere'ye göç eden Salih, uzun bir müddet KYB'nin dış ilişkiler sorumluluğunu üstlendi. Süleymaniye Amerikan Üniversitesi'nin kurucusu da olan Salih, ‎2009-2011 yılları arasında IKBY hükümetinde iki yıl başbakan olarak görev yaptı.



Yorumlar