IKBY ve İran hududuna yeni sınır kapısı

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) İran sınırındaki 4'üncü sınır kapısı Seyranben törenle hizmete açıldı. IKBY'nin Süleymaniye kentine...

Google Haberlere Abone ol
IKBY ve İran hududuna yeni sınır kapısı

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) İran sınırındaki 4'üncü sınır kapısı Seyranben törenle hizmete açıldı.

IKBY'nin Süleymaniye kentine bağlı Pencıwin ilçesineki açılış törenine, Süleymaniye Valisi Dr. Aso Feridun ve İran'ın Kürdistan Eyaleti Valisi Abdul Muhammed Zahidi ile diğer sınır yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Süleymaniye İl Valisi Feridun, uzun uğraşlar sonucunda Irak merkezi hükümetinin onayıyla sınır kapısının açılmasına karar verildiğini belirterek, kapının bundan sonra yolcular başta olmak üzere ticari geçişlere de açık olacağını ifade etti.

Vali Feridun, sınır kapısının açılmasının Süleymaniye ve çevre bölgelerdeki vatandaşlar için yeni iş fırsatları doğurduğunu söyledi.

Süleymaniye kent merkezinden yaklaşık 140 kilometre mesafede yer alan Seyranben Sınır Kapısı'nın açılmasıyla birlikte IKBY ve İran arasındaki sınır kapısı sayısı 4'e çıktı.

Söz konusu bölgedeki sınır kapılarının biri Erbil, diğer 3'ü ise Süleymaniye ilinde yer alıyor.



Yorumlar