IKBY İçişleri Bakanı Sincari, İran'da

TAHRAN (AA) - İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, sınır güvenliğinin İran’ın kırmızı çizgisi olduğunu bildirdi. İran'ın resmi haber...

Google Haberlere Abone ol
IKBY İçişleri Bakanı Sincari, İran'da

TAHRAN (AA) - İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, sınır güvenliğinin İran’ın kırmızı çizgisi olduğunu bildirdi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'ya göre, başkent Tahran’da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Kerim Sincari ile yaptığı görüşmede konuşan Şemhani, İran ile Irak Kürdistan bölgesi sınırlarında artan hareketliliğe dikkat çekti.

Terörizmin Irak’taki aşiret ve mezheplerin ortak tehdidi olduğunu belirten Şemhani, İran güvenlik güçlerinin sınırlardaki tehditlere karşı sürekli müdahale halinde olacağını ifade etti.

IKBY İçişleri Bakanı Sincari de konuşmasında, İran sınırının güvenliği için her türlü terör unsuruyla mücadele ettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde İran ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolu altında olan bölgelerden terör unsurlarının sızması gerekçesiyle bölgeyi obüs atışlarıyla bombalamış, IKBY, bombalamada sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.

Yorumlar