IKBY Başkanı Barzani, SMDK Başkanı Abde'yi kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Abde ve...

Google Haberlere Abone ol
IKBY Başkanı Barzani, SMDK Başkanı Abde'yi kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Abde ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme sırasında Suriye'nin geleceği, SDMK'nın şu anki mevcut durumu ve terör örgütü DAEŞ ile Irak'taki mücadeleyi ele aldıkları ifade edildi.

Barzani'nin misafir heyete Suriye'de yaşanan krizin verdiği ciddi kaygıların yanı sıra oradaki kötü insani duruma dikkati çektiği belirtilen açıklamada, Suriye halkının artık acı çekmeden en kısa sürede barış içinde ve mutlu bir şekilde yaşaması ile felaketlerin sona ermesi temennisinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Suriye'de istikrarsızlık, savaş ve şiddetin devam etmesinin IKBY ve Irak'ı da etkilediğini ifade eden Barzani'nin, bu yüzden kendilerinin Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, oradaki halkların acılarının sona erdirilmesi ve sorunların çözülmesi için olumlu bir rol oynamaya hazır olduklarını söz konusu heyete söylediği aktarıldı.

SMDK Başkanı Abde'nin ise Barzani'ye, Suriye halkı adına uzun bir süredir devam eden iç savaştan dolayı bölgeye gelen sığınmacılara kapıların açılmasından dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

Abde'nin Barzani'ye Cenevre'de yapılan müzakere toplantıları ve Suriye'deki siyasi gelişmeler ve güvenlikl hakkında bilgi verdiği ve SMDK içindeki Kürtlerin rolünden de bahsettiği dile getirildi.

Görüşmede IKBY'nin Suriye'deki krizin çözülmesi konusunda önemli rolü ve stratejisine vurgu yapan Abde'nin, Suriye'deki sığınmacılara verilen yardımlara dikkati çekerek, Kürt bölgesinin birlikte yaşam, gelişim ve sabırlı duruşuyla iyi bir tecrübeyi temsil ettiğini belirttiği aktarıldı.


Yorumlar