İİT Üyesi Ülkeler Açık Katılımlı Hukuk ve Güvenlik Uzmanları Toplantısı

- İİT Genel Sekreterlik Siyasi İşler Direktörü Ebulhasani: - "Terör, özellikle İslam maskesi altında en büyük zararı Müslümanlara veriyor"

Google Haberlere Abone ol
İİT Üyesi Ülkeler Açık Katılımlı Hukuk ve Güvenlik Uzmanları Toplantısı

İSTANBUL (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreterlik Siyasi İşler Direktörü Ali Ebulhasani, terörün, çocuk, kadın, yaşlı demeden, herkesi öldürebilen, dünyanın her yerinde eylem yapabilen bir yapıya dönüştüğünü belirterek, "Terör, özellikle İslam maskesi altında en büyük zararı Müslümanlara veriyor." dedi.

Dışişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesinde oluşturulması planlanan, İstanbul merkezli "Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezi" kapsamında, "İİT Üyesi Ülkeler Açık Katılımlı Hukuk ve Güvenlik Uzmanları Toplantısı" düzenlendi.

Üye ülke temsilcileri, Conrad Otel'deki toplantıda, merkezin statüsünün oluşturulmasını ele aldı.

- "Terör sınırları aştı"

İİT Genel Sekreterlik Siyasi İşler Direktörü Ali Ebulhasani, açılış konuşmasında, oluşturulması planlanan merkezin, terör ve güvenliğe karşı önemli bir proje olduğunu söyledi.

Merkezin oluşturulması için daha önce de toplantı yaptıklarını dile getiren Ebulhasani, "Türkiye hükumeti, söz konusu merkeze ev sahipliği yapma teklifinde bulunmuştu. Bu teklifi sıcak karşılıyoruz. Bu merkezin oluşturulmasını oldukça faydalı buluyoruz." diye konuştu.

Ebulhasani, dünya genelinde son dönemde meydana gelen olaylar, bazı gelişme ve yeni durumların, terör ve güvenlikle ilgili yeni sorunları gündeme getirdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yeni durum ve konular, ister istemez listelerin üst sıralarına yükseldi. Terör artık sınırları, kıtaları aşan, yeni taktikler kullanan, çocuk, kadın, yaşlı demeden, herkesi öldürebilen, dünyanın her yerinde eylem yapabilen bir yapıya dönüştü. Terör, özellikle İslam maskesi altında en büyük zararı Müslümanlara veriyor. Dolayısıyla teşkilat üyesi devletlerin hepsine teröre karşı savaşta çok büyük sorumluluk düşüyor. Bütün Müslümanların da bu tehlikeye karşı durması gerekiyor. Hepimizin, teröre karşı bu savaşta yeni yollar bulma konusunda sorumluluğumuz bulunuyor. Bu merkez de bu konuda önemli bir vazife gösterecektir."

- "Terörle tek başına mücadele etmek mümkün değil"

Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine değinerek, Türkiye'nin terörden en çok çeken ülkelerden olduğunu anlattı.

Günümüzde terörle tek başına mücadele etmenin mümkün olmadığını aktaran Kalkan, "Terör örgütleriyle mücadele ederken uluslararası iş birliği hayati önem taşıyor. Dünya, özellikle de İslam aleminin en çok ihtiyaç duyduğu şey adalet ve barıştır. İslam devletleri arasındaki iş birliği çok önem taşıyor." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, merkezin oluşturulmasıyla ilgili oturuma geçildi.

Yorumlar