"İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı"

- İKGF-Dİ Başkanı İskenderov: - "Bugün sadece İİT için değil üye ülkelerdeki gençler, bütün dünya açısından son derece önem arz etmektedir. Dünyadaki gençlerin yüzde 30'u İİT üyesi ülkelerde yaşıyor. Fakat bu büyük nüfusun içinde yaşadığı şartlar dünyanın diğer taraflarıyla karşılaştırıldığında maalesef geridedir" - "6 Ekim 1923'ten bahsediyorum. Dönemin işgal kuvvetlerinin elinden Türk halkı ve Türk ordusu İstanbul'u işgalden kurtarmıştır. Türk halkı bununla da kalmamıştır aynı şecaati aynı kahramanlığı 15 temmuz 2016'da da göstermiştir. Egemenliğini teröristlere teslim etmemiştir"

Google Haberlere Abone ol
"İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı"

İSTANBUL (AA) - İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Elşad İskenderov, "Bugün sadece İİT için değil üye ülkelerdeki gençler, bütün dünya açısından son derece önem arz etmektedir. Dünyadaki gençlerin yüzde 30'u İİT üyesi ülkelerde yaşıyor. Fakat bu büyük nüfusun içinde yaşadığı şartlar dünyanın diğer taraflarıyla karşılaştırıldığında maalesef geridedir." dedi.

İskenderov, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı açılışındaki konuşmasında, İslam dünyasının tarihi başkenti İstanbul'da bu organizasyonun düzenlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Müslüman gençliği geliştirmek için kurulan bir forum olduklarını dile getiren İskenderov, 46 ülkede üye kuruluşlarının bulunduğunu kaydetti.

- "Türkler, egemenliğini teröristlere teslim etmedi"

İskenderov, İslam gençliğini sembolik bir günde bir araya getirdiklerini anlatarak, "6 Ekim'de farklı dil ve renklerden insanlar bir araya geldi. Kafkasyalı, Asyalı insanlar bir araya geldi ve İstanbul'da aynı bayrak altında buluştular. 6 Ekim 1923'ten bahsediyorum. Dönemin işgal kuvvetlerinin elinden Türk halkı ve Türk ordusu İstanbul'u işgalden kurtarmıştır. Türk halkı bununla da kalmamıştır aynı şecaati aynı kahramanlığı 15 temmuz 2016'da da göstermiştir. Egemenliğini teröristlere teslim etmemiştir. İslam dünyasına örnek olacak bu davranışlarından dolayı Türk milletini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Gençliğin sadece gelecek olmadığını dile getiren İskenderov, gençliğin aynı zamanda egemenliğin de teminatı olduğunu kaydetti.

İskederov, mevcut durumda daha parlak bir geleceğin kendilerini beklediğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bugün sadece İİT için değil üye ülkelerdeki gençler, bütün dünya açısından son derece önem arz etmektedir. Dünyadaki gençlerin yüzde 30'u İİT üyesi ülkelerde yaşıyor. Fakat bu büyük nüfusun içinde yaşadığı şartlar dünyanın diğer taraflarıyla karşılaştırıldığında maalesef geridedir. Özellikle gelişmiş ülkelerdeki eğitim ve gelirden çok daha düşün düzeydedir. Kız çocuklarının eğitiminde de İslam ülkeleri çok geri durumdadır. İstihdam düzeylerinde de ciddi bir alarm var."

İstihdam ve eğitimin birlikte yürüdüğüne vurgu yapan İskenderov, İslam ülkelerinde yaşayan gençlerin daha etkili olması için bu iki unsurun geliştirilmesi gerektiği tespitinde bulundu.

İskenderov, gençlerin daha aktif olmasının gelecek açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Gençlerin potansiyellerinin artırılması büyük bir uğraş gerektiriyor. Bu sebeple İKGF-Dİ 2006'da kuruldu fakat önümüzde büyük zorluklar var. Bu kuruluşun yaklaşık 46 üyesi bulunuyor. Genç liderler tarafından İslam zirvesinde alınan kararlar doğrultusunda gerçek mekanizmaların hayata geçirilmesi, toplumda gençlerin daha aktif rol alabilmeleri ve İKGF-Dİ'nin İslam ülkeleri içerisinde daha aktif olması için çeşitli çalışmalar yapılıyor." şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in İslam gençleri için son derece önemli çalışmalar yaptığına işaret eden İskenderov, liderlerin aktif olarak organizasyonlara katıldığını söyledi.

İskenderov, sadece ortak politikalar geliştirilmesi ve kaynakların hayata geçirilmesiyle zorlukları aşacaklarını aktararak, iyi uygulamaların paylaşılması gerektiğini anlattı.

Uluslararası kuruluşların ancak üyeleri sayesinde güçlü olacağını ifade eden İskenderov, "3. Konferans ortak irademizi ortaya çıkaracak mekanizmayı formüle etmesi açısından da çok önemlidir." dedi.

Yorumlar