İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı

- İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı, İstanbul'da yapılacak

Google Haberlere Abone ol
İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı


İSTANBUL (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı, Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde 6-7 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, "Barış, Kalkınma ve Dayanışma için Gençliğin Güçlendirilmesi" temasıyla gerçekleşecek olan konferansa, İİT'ye üye 56 ülke ve 5 gözlemci ülkenin gençlik ve spor bakanlarının katılacağı bildirildi. Toplantıda, 30 üye ülkenin gençlik temsilcilerinin yanı sıra İİT'ye bağlı diğer uluslararası kuruluşların temsilcilerinin de yer alacağı belirtildi.

Başkanlığını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yapacağı Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı'nda, katılımcı ülkelerin gençliğinin kapasitesini güçlendirmek, halklarını spor yapmaya yönlendirmek ve sportif başarılarını artırmak için yeni yollar aranacağı kaydedildi.

Gençlik Stratejisi ve Ortak Strateji Belgesi ile yine İİT Spor Stratejisi belgelerinin üye ülke bakanları tarafından ele alınacağı konferansta, 10'u gençlik, 2'si spor alanında olmak üzere toplam 12 karar metninin de yayımlanacağı aktarıldı.

Konferans çerçevesinde 5 Ekim Çarşamba günü İİT üye ülkeleri üst düzey uzmanlarının katılımıyla ayrıca bir uzmanlar toplantısı yapılacağı ifade edildi.

Yorumlar