İhracat Zirvesi 2016

- Başbakan Yıldırım: (1) - "Açıkça her fırsatta ifade ediyorum. Sizler, ihracatçılar, iş adamlarımız, yatırımcılarımız ekonominin bel kemiğini oluşturuyorsunuz. Ekonominin çarkını sizler döndürüyorsunuz. Türkiye'nin ismini ve bayrağını dünyanın dört bir yanına sizler taşıyorsunuz" - "Türkiye'de 14 yılda büyük değişimler oldu. Bunu hep beraber yaşıyoruz. Devlet, özel sektör ve üniversiteler arasındaki mesafe daha da yaklaştı. Bir yanda sektör temsilcileri bir yanda burada olduğu gibi hükümet temsilcileri bir araya gelerek sorunlarımızı bütün detaylarıyla konuşma fırsatları bulduk"

Google Haberlere Abone ol
İhracat Zirvesi 2016

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Açıkça her fırsatta ifade ediyorum. Sizler, ihracatçılar, iş adamlarımız, yatırımcılarımız ekonominin bel kemiğini oluşturuyorsunuz. Ekonominin çarkını sizler döndürüyorsunuz. Türkiye'nin ismini ve bayrağını dünyanın dört bir yanına sizler taşıyorsunuz." dedi.

Yıldırım, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İhracat Zirvesi 2016'da yaptığı konuşmada, toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Toplantıda 28 sektör temsilcisinin toplantıya katıldığını dile getiren Yıldırım, "Sektör temsilcileri burada kısıtlı sürede görüşlerini dile getirdi. İlgili bakanlarımız dikkatle dinlediler. Bu konudaki sorulan sorulara ve taleplere cevap vermeye çalıştılar. Benim söyleyeceklerim bu taleplerle ilgili olmaktan ziyade genel anlamıyla geleceğe, ekonomimize, ihracatımıza yönelik konularda neler yapmalıyız, beklentiler nedir, bunları nasıl karşılarız? Böyle bir değerlendirme yapmak istiyorum. Türkiye'de 14 yılda büyük değişimler oldu. Bunu hep beraber yaşıyoruz. Devlet, özel sektör ve üniversiteler arasındaki mesafe daha da yaklaştı. Bir yanda sektör temsilcileri bir yanda burada olduğu gibi hükümet temsilcileri bir araya gelerek sorunlarımızı bütün detaylarıyla konuşma fırsatları bulduk. Bu ortamları oluşturduk." diye konuştu.

Yıldırım, daha müreffeh daha kalkınmış bir Türkiye için herkesin düşüncesi ve hedeflerinin aynı olduğunu aktararak, iş adamlarının daha fazla üretmesini, ihraç etmesini istediklerini kaydetti.

Bunun başarılması halinde daha fazla insanın iş ve aş temin edeceğine vurgu yapan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Cari açığımızı azaltabiliriz. Döviz rezervlerimizi daha çok artırabiliriz. Kısacası Türkiye'nin gücüne güç katarız. Açıkça her fırsatta ifade ediyorum. Sizler, ihracatçılar, iş adamlarımız, yatırımcılarımız ekonominin bel kemiğini oluşturuyorsunuz. Ekonominin çarkını sizler döndürüyorsunuz. Türkiye'nin ismini ve bayrağını dünyanın dört bir yanına sizler taşıyorsunuz. İhraç ettiğiniz her ürünle Türkiye'nin gücüne güç, ününe ün katıyorsunuz. İhraç ettiğiniz her ürünle bir gencimize daha fazla iş alanı açıyorsunuz. Türkiye'nin kalkınmasında, milli gelirinin yükselmesinde, refahın adil bölüşülmesinde ihracatçılarımızın, sanayicilerimizin, çiftçilerimizin, emekçilerimizin velhasıl bütün toplum kesimlerinin çok büyük payı vardır. Sizlerin ödediği vergiler, dev yatırımların kısa sürede hayata geçmesine vesile oluyor. Sizler sayesinde Türk ürünleri dünyanın dört bir yanına yayılıyor, biz de bununla iftihar ediyoruz. Ülkemizin ürünlerini görmek Türk vatandaşı olarak bizleri mutlu ediyor. Türkiye'nin gücünü ve potansiyelini dünyaya tanıtanlar sizlersiniz."

Başbakan Yıldırım, iş adamlarının daima milletten, demokrasiden, hukuktan ve adaletten yana olduğunu söyledi.

(Sürecek)

Yorumlar