İHH'dan Yemen'e yardım

- İHH İnsani Yardım Vakfı, iç karışıklık ve siyasi sıkıntıların devam ettiği Taiz şehrinde 600 su tankını devreye alarak temiz su dağıttı - Ummah Kurumu ile Taiz ve Aden'de 1600 gıda kumanyasını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İHH, önümüzdeki günlerde Yemen'e 8 araçlık mobil sağlık tırı gönderecek

Google Haberlere Abone ol
İHH'dan Yemen'e yardım

İSTANBUL (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı, iç karışıklık ve siyasi sıkıntıların devam ettiği Yemen’in Taiz şehrinde 600 su tankını devreye alarak temiz su dağıttı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Yemen'de mevcut iç karışıklık ve siyasi istikrasızlık sebebiyle ekonomik ve sosyal yapı kötü durumda.

Devlet ve kurumları tarafından halka uzun süredir yeterince hizmet verilemiyor. Bu nedenle İHH İnsani Yardım Vakfı, bir yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ciddi insani krizlerle karşı karşıya kalan Yemen'e yardımlarını sürdürüyor.

Periyodik aralıklarla bölgeye yardımlar yapan İHH, son olarak siyasi sıkıntıların merkezindeki Taiz'de 600 su tankını devreye soktu ve binlerce ailenin temiz su ihtiyacını karşıladı.

İHH ayrıca Ummah Kurumu ile Taiz ve Aden şehirlerinde 1600 gıda kumanyası dağıttı. 50 avroluk gıda kumanyaları ve su temini ile birlikte İHH, bölgede 24 bin aileye hizmet götürmüş oldu.

- Mobil tırlar gönderilecek

İHH İnsani Yardım Vakfı ayrıca önümüzdeki günlerde 8 araçtan oluşan mobil sağlık tırlarını Yemen'e gönderecek.

Mobil sağlık ocaklarının çocuk, kadın hastalıkları, genel cerrahi, radyoloji, röntgen, yataklı hasta bakımı ve eczane birimleriyle birçok alanda hizmet verilecek. Mobil sağlık tırlarının bölgedeki binlerce aileye umut olması bekleniyor.








Yorumlar