İHH'dan Lübnan'daki mültecilere ramazan yardımı

- İHH İnsani Yardım Vakfı, Lübnan genelindeki kamplarda yaşayan Suriyeli ve Filistinli mülteciler ile Lübnanlı ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kumanyası dağıttı

Google Haberlere Abone ol
İHH'dan Lübnan'daki mültecilere ramazan yardımı

BEYRUT (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca ramazan münasebetiyle Lübnanlı ihtiyaç sahibi aileler ile Filistinli ve Suriyeli mültecilere kumanya dağıtıldı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Burc el-Beracine Mülteci Kampı'nda yaşayan Filistinli ve Suriyeli ailelere İHH tarafından ramazan kumanyası dağıtıldı. İHH'nın bölgede ortak çalıştığı bir yardım kuruluşunun kamptaki merkezinde gerçekleştirilen dağıtımda ihtiyaç sahibi aileler kumanyalarını aldı.

İHH Dış İlişkiler biriminde görevli Mustafa Talha Keskin, AA muhabirine, İHH'nın Lübnan'daki ramazan faaliyetleri hakkında yaptığı açıklamada, Lübnan'a, Suriyeli, Filistinli mülteciler ve Lübnanlı ihtiyaç sahipleriyle iftar yapmak, ramazan kumanyası yardımında bulunmak üzere geldiklerini söyledi.

Keskin, "Lübnan'ın çeşitli şehirlerinde üç gündür Filistinli ve Suriyeli mültecilerle birlikte iftar yapıyoruz. Öncesinde kumanya yardımında bulunuyoruz. Bugün Beyrut'taki Filistinli mültecilerin kaldığı Burc el-Beracine Kampı'nda 50 aileye ramazan kumanyası dağıttık. Yarın Trablus'ta gerçekleştireceğimiz dağıtım ile Lübnan genelinde 4 günde beş binden fazla kumanya dağıtmış olacağız." dedi.

İHH'dan Lübnan'a gelen ikinci ekip olduklarını hatırlatan Keskin, ilk ekibin Lübnan'daki mülteci kamplarında beş bin ramazan kumanyası dağıttığını ve bu rakamlarla ülke genelinde 10 binden fazla kumanya dağıtmış olacaklarını kaydetti.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 2016 yılı ramazan yardımları kapsamında 80 ülke ve 105 bölgede faaliyet gösterdiğini belirten Keskin, bu kapsamda yaklaşık iki milyon insanın ramazan yardımlarından faydalandığını dile getirdi.

Kampta yaşayan 76 yaşındaki Filistinli mülteci Üm Muhammed, İHH'ya ramazan kumanyası yardımı nedeniyle teşekkür ettiğini belirterek, ramazanın bu yardımlarla daha kolay geçeceğini söyledi.

ihh

Yorumlar