İHH'dan açıklama

- İHH, daha önce yaptığı açıklamada yer verdiği "İsrail'le örtünen çıplak kalır" sözü için "oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı" kamuoyundan özür diledi - İHH'nın açıklamasından: "'İsrail'le örtünen çıplak kalır' atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük. Bu söz asla sayın Cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyle imiş gibi göstermek kötü niyet izharıdır, bundan beriyiz. Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz."

Google Haberlere Abone ol
İHH'dan açıklama

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, daha önce yaptığı açıklamada yer verdiği, "İsrail'le örtünen çıplak kalır" sözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını bildirerek, "oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı" kamuoyundan özür diledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye ile İsrail arasındaki mutabakat zaptının imzalanması sürecinde yaptığı açıklamada kullanılan ve yanlış anlaşılmalara neden olan "İsrail'le örtünen çıplak kalır" sözüne açıklık getirdi.

İHH tarafından internet sitesi üzerinden "kamuoyuna duyuru" başlığıyla yapılan açıklamada, "İsrail'le anlaşma konusunda vakfımızın çekincelerini ifade etmiştik. Özeti 'İsrail'e güvenilmeyeceği' olan açıklama bazı çevreler tarafından kasten yanlış taraflara çekilmiştir. Çekincelerimizi korumakla birlikte kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluştuğunu gözlemlemekteyiz." görüşleri paylaşıldı.

"Açıklamanın sonunda 'İsrail'le örtünen çıplak kalır' atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük." ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bu söz asla sayın Cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyle imiş gibi göstermek kötü niyet izharıdır, bundan beriyiz. Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz." denildi.

Yorumlar