İHH Fas'ta yetim aileleriyle buluştu

- İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Kavakdan: - "Bu yıl ramazan etkinliklerimizi ‘kardeşliği hisset’ sloganıyla başlattık. Toplam 105 ülke ve bölgeye insani yardım ulaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca Türkiye’de de tüm illerimizi kapsayacak yardım organizasyonları düzenleyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
İHH Fas'ta yetim aileleriyle buluştu

TANCA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), "Kardeşliği Hisset" sloganıyla çıktığı bu yılki ramazan etkinlikleri kapsamında Fas'taki yetimlere ve ailelerine yardım ulaştırdı.

Faslı STK'lar ile ortak düzenlenen organizasyon kapsamında ülkenin en büyük kenti Kazablanka ve Fas’ın liman kentlerinden olan Tanca'da 400 yetim ve ailesine insani yardım malzemesi dağıtıldı.

İHH'nın Fas genelinde kardeş kuruluş olarak çalıştığı El-Hıdn Yardımlaşma Kurumu ve El-Avn Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan ramazan kumanyaları ihtiyaç sahibi yetim ailelere verildi.

Fas'ta düzenlenen insani yardım organizasyonuna, İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Murat Kavakdan ile İHH Ortadoğu Koordinatörü Emre Kaya katıldı.

İHH Başkan Yardımcısı Kavakdan ülkedeki ramazan etkinlikleriyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl ramazan etkinliklerimizi 'kardeşliği hisset' sloganıyla başlattık. Toplam 105 ülke ve bölgeye insani yardım ulaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca Türkiye'de de tüm illerimizi kapsayacak yardım organizasyonları düzenleyeceğiz." dedi.

İHH Ortadoğu Koordinatörü Kaya ise yaptığı açıklamada, "Fas genelinde ileriye yönelik çalışmalarımızı artırmak için burada bulunuyoruz. Beraber çalıştığımız Faslı kardeş STK kurumlarıyla başta yetimlere yönelik projeler olmak üzere birçok alanda faaliyet göstermeyi planlıyoruz." diye konuştu.

İHH 2016 ramazan etkinlikleri kapsamında, 25 şehirde mobil aş evleri vasıtasıyla 47 bin kişiye iftar vermeyi ve ülke çapında bir buçuk milyon kişiye ulaşmayı hedefledikleri kaydedildi.

Yorumlar