İfadeye çağrılan milletvekilleri Yıldırım ve Özkan'ın dosyaları

- HDP milletvekilleri Yıldırım ve Özkan'ın dosyaları, trafiği kapatarak emniyet müdür yardımcısına hakaret, terör örgütü propagandası yapmak, gözaltına alınan şüphelinin kaçmasına yardımcı olmak gibi suçları içeriyor

Google Haberlere Abone ol
İfadeye çağrılan milletvekilleri Yıldırım ve Özkan'ın dosyaları

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan HDP Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan'ın dosyaları, trafiği kapatarak emniyet müdür yardımcısına hakaret, terör örgütü propagandası yapmak, gözaltına alınan şüphelinin kaçmasına yardımcı olmak gibi suçları içeriyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Adalet Bakanlığı, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan hakkında da hazırlanan dosyaları ilgili savcılığa iade etti.

Bakanlıkça sevk edilen dosyanın ulaşmasının ardından soruşturma sürecini başlatan Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrılan Yıldırım ve Özkan'ın dosyaları çeşitli suçları içeriyor.

- Yıldırım'ın dosyaları kaçmaya yardım ve emniyet müdürüne hakaretten

Yıldırım'ın, 19 Aralık 2015 tarihinde Muş'taki bir gösteri esnasında gözaltına alınan bir şahsın kaçmasına yardım etmesiyle ilgili suç da dosya kapsamına alındı. Aynı eylemle ilgili dosyada Yıldırım'ın, terör örgütünün propagandasını yaptığı, görevi yaptırmamak için direndiği, yasa dışı gösteriye katıldığı, kamu görevlisine hakaret ettiği, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik açıklamalarda bulunduğu suçlarını işlediği de yer alıyor.

Milletvekili Yıldırım hakkındaki başka bir dosya ise Muş Emniyet Müdür Yardımcısı Altan Özer'e hakaret suçunu kapsıyor. Dosyada, Yıldırım'ın ve Özkan'ın 17 Mart 2016 tarihinde il merkezindeki İstasyon caddesinde trafiğin akışını kapatarak Özer'e hareketlerde bulunarak suç işlediği belirtildi.

- Terörist cenazesine katıldı

Burcu Çelik Özkan'ın hakkında hazırlanan dosyalarda ise genel seçimlerin yapıldığı 7 Haziran 2015 tarihinde Sungu Beldesindeki Hürriyet İlkokulundaki köy korucuları tarafından silahla tehdit edildiklerini ileri sürdüğü, daha sonra HDP'nin barajı aşarak Meclis'e girmesinin ardından 8 Haziran tarihinde Belediye Meydanındaki kutlamada "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliriz." sözlerini kullandığına yer verildi.

Dosyada, Özkan'ın bu eylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği, terör örgütü propagandası yaptığı ve köy korucularını tehdit ettiği suçlarını işlediği kaydedildi.

Özkan'ın fezlekeleri, geçen nisan ayında Muş'un Korkut ilçesinde öldürülen terörist Mehmet Emin Erol'un cenazesine katılmasını da kapsıyor.

Yorumlar