İETT'den Empati Haftası çalışması

- Üst düzey yöneticiler dahil tüm İETT çalışanları sorunları yerinde gözlemlemek için servis ya da özel araçları yerine toplu ulaşımı kullandı - İETT Genel Müdürü Emecen: - "Tüm İETT yönetimi bu hafta sahadaydı. Yolcularımızın haklı taleplerini gördük, dinledik. Tespit ettiğimiz sorunlarla ilgili analizler yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
İETT'den Empati Haftası çalışması

İSTANBUL (AA) - İETT'nin hizmet kalitesini yükseltmek için 2012 yılından bu yana sürdürdüğü Empati Haftası çalışmasında, üst düzey yöneticiler dahil tüm İETT çalışanları sorunları yerinde gözlemlemek için servis ya da araçları yerine toplu ulaşımı kullandı.

İETT Genel Müdürü Arif Emecen’in güzergahı da hafta boyunca 48T Kağıthane-Taksim otobüsü ve Taksim-Tünel nostaljik tramvayı oldu. Emecen, duraklarda ve araçlarda vatandaşların toplu ulaşımla ilgili sıkıntılarını dinledi, notlar aldı.

Emecen, İETT’ye ödül getiren Empati Haftası'nı şöyle anlattı:

"İstanbul, 15 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük 10 bin yılı aşan tarihiyle de en eski metropollerinden birisi. İETT olarak bu metropolde günde 4 milyon, yılda 1,5 milyar kişinin toplu ulaşımını sağlıyoruz. Toplu ulaşımda elbette yaşadığımız sorunlar var. Biz İETT yönetimi olarak, mükemmellik için yola çıktık. Toplu ulaşımda kaliteyi, konforu yükseltmek hedefimiz. Bunun için çalışıyoruz. Empati Haftası, İETT’nin hizmet kalitesini artırma sürecinde en önemli araçlarımızdan birisi oldu."

Bu yolculuklardaki gözlemlerini ve iyileştirme önerilerini de paylaşan Emecen, yolcu memnuniyetinin nasıl artırılabileceğini, müşteri taleplerinin nasıl karşılanacağını ve gelen şikayetlerin kaynağının araştırılıp kök neden analizlerini yaparak çözüm üretme hedefiyle hareket ettiklerini vurguladı.

Emecen, İstanbul’da toplu ulaşım konforunun artırılması için yapılması gerekenleri sık sık yerinde incelediklerini Empati Haftası'nın da bu çalışmanın parçası olduğunu söyledi.

"İşletme mantığı üzerinde yoğunlaşıp konforu nasıl artıracağımıza bakıyoruz” diyen Emecen, şöyle devam etti:

"Yolcularımızın haklı taleplerini gördük, dinledik. Tüm İETT yönetimi bu hafta sahadaydı. Hepimiz tespit ettiğimiz sorunlarla ilgili analizler yapacağız. Bütün amacımız daha kısa, daha hızlı, daha konforlu ulaşım hizmetini sağlamak. 2014’te Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü, 2015’te ise Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü alan, İETT’nin yönetim anlayışını değiştirmesi ve kalite yolculuğu 2010 yılında başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın halkla bütünleşen vizyonu çerçevesinde dönemin İETT Genel Müdürü ve şimdiki Genel Sekreterimiz Dr. Hayri Baraçlı'nın başlattığı süreçte İETT 2011 yılında ilk kalite belgeleri, ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 1800'i aldı. İETT'nin bugün 11 uluslararası standartlarda kalite belgesi bulunuyor."

2012 yılından bu yana devam eden Empati Haftası’nda şu ana kadar 15 bin gözlem raporu toplandı ve 950 faklı alanda iyileştirme sağlandı. Bunlar içinde araçların-durakların temizliği, LCD ekran-anons sistemi arızalarının giderilmesi gibi konuların yanı sıra araç içi tutamakların iyileştirilmesi gibi öneriler de yer aldı. Akıllı durak uygulaması Mobiett'e alarm eklenmesi ve araç yoğunluklarının Mobiett'de gösterilmesi, Empati Haftası sonuçlarıyla üretilen projeler arasında yer alıyor.

İETT Empati Haftası projesiyle daha önce de Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin düzenlediği yarışmada "Kamu Kuruluşu" kategorisinde 14. Altın Pusula ödülüne layık görülmüştü.

Yorumlar