İdlib'te kan bankasına hava saldırısı

- Rus savaş uçağının İdlib'in Serakib kasabasında kan bankasına düzenlediği hava saldırısı sonucu 4 sağlık çalışanı yaralandı - Saldırıda kan bankası kullanılamaz hale geldi

Google Haberlere Abone ol
İdlib'te kan bankasına hava saldırısı

HALEP (AA) - Rus ordusuna ait savaş uçağının, Suriye'nin kuzeyinde bulunan İdlib iline bağlı Serakib kasabasındaki kan bankasına düzenlediği hava saldırısı sonucu 4 sağlık çalışanının yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçağının İdlib'in güneydoğusunda muhaliflerin yönetiminde yer alan Serakib kasabasında kan bankasını bombalaması sonucu 4 sağlık çalışanı yaralandı.

Saldırı sonucu kan bankasının kullanılamaz hale geldiğini belirten yetkililer, binadaki çok sayıda tıbbi cihaz ve malzemede de hasar oluştuğunu kaydetti.

Rus savaş uçakları, 30 Eylül 2015 tarihinden bu yana İdlib ve Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelerde yer alan hastane, sağlık ocağı ve kan bankalarına saldırıyor. Rus jetlerinin hava saldırılarından dolayı Halep ve İdlib'de birçok hastane kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Yorumlar