İdlib'de bombardıman altında ramazan

- Rusya ve Esed rejimi uçaklarının yoğun bombardımanına rağmen esnaf tezgahlarını açmaya devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
İdlib'de bombardıman altında ramazan

İDLİB (AA) - HALİT SÜLEYMAN - Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de halk, Rusya ve Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının yoğun bombardımanına rağmen çarşı ve pazarlara çıkarak alışveriş yapıyor.

Rejimin ve Rus jetlerinin sıklıkla çarşı ve pazarlara saldırdığı kentte halk açık olan çarşı ve pazarlara giderek ramazan ayı için gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Kent çarşılarında ramazan ayında olması gereken meyan şerbeti, gül suyu satan esnaflar, havaların sıcak olması nedeniyle de şehrin bazı bölgelerinde de buz satıyor.

Şehirde her köşe başında kurulan tezgahlarda, hurma, pide satan çocuklar ve gençlere rastlanıyor. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan tatlılar da çarşı ve pazarlarda dükkanların vitrinini süslerken kentte iftara bir saat kala lokantalar hazırlıklarını yapmaya başlıyor.

Esnaflardan Mustafa Ebu Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim ve Rus saldırılarına rağmen kentteki çarşı ve pazarlarda esnafların tezgahlarını açtığını söyledi.

Rus ve rejimin ramazan ayında sivil yerleşim yerlerini vurmaya devam edeceğini tahmin etmediklerini belirten Abdullah, "Maalesef Ruslar ve Suriye ordusu mübarek ramazan ayında da sivil yerleşim yerleri ile çarşı ve pazarlara saldırmaya başladı." dedi.

İdlib'in Halep'ten sonra dünyanın en tehlikeli kenti olduğunu ifade eden Ebu Abdullah, kentteki çarşı veya pazar yerlerinin her an bir hava saldırısına maruz kalabileceğini dile getirdi.

Ebu Abdullah "Ne rejimin ne de Rusyanın Müslümanlara ve ramazan ayına saygısı var. Ramazan ayında insanların başına bomba yağdıranlardan saygı beklemek de biraz anlamsız.'' diye konuştu.

Rusya ve Esed rejimi ordusuna ait savaş uçakları ile helikopterler, başta Halep olmak üzere muhaliflerin elinde bulunan yerleşim yerlerini ramazan ayında da vakum ve varil bombalarıyla vurmaya devam etti. Hastaneler, çarşı ve pazarlar ile sivil savunma merkezlerinin hedef alındığı bombardımanlarda ramazanın ilk iki haftasında hayatını kaybedenlerin sayısı 286'ya ulaştı. Saldırılarda yüzlerce kişi de yaralandı.


Yorumlar